Mădălin Ionescu a dezvăluit motivul pentru care a lipsit de la emisiunea pe care o prezintă: „Îmi fac niște investigații”
Oricât de mult ți-ar plăcea să gătești, viața în bucătărie poate fi uneori dificilă și sunt situați de care și probabil tu te-ai lovit de multe ori, cum ar fi adăugarea excesivă de sare în mâncare. Mihaela Bilic a prezentat câteva trucuri care îți vor ușura timpul petrecut în bucătărie și care te vor ajuta să obții mâncăruri gustoase.
„Secrete de bucătărie. Când gătești mai și greșești. Însă din greșeli învățăm și acumulăm experiență…ca data viitoare să ne fie mai ușor! Împărtășesc cu voi câteva secrete care dau rezultate în bucătărie:
Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea!
Aveți de tocat ceapă și nu vreți să vă apuce plânsul? Băgați ceapa tăiată în două timp de 10 minute la congelator și adio lacrimi!
Ouăle puse la fiert au mereu coaja crăpată? Avem ac de cojocul lor! Înțepați-le înainte de fierbere cu un ac și coaja va rămâne intactă.
Peștele afumat sau jambonul sunt prea sărate? Se rezolvă cu un pic de lapte! Țineți-le în lapte rece timp de 30 minute și ați rezolvat problema!
Ați rămas fără gălbenuș de ou și nu știți cu ce să ungeți produsele de patiserie înainte să le băgați la cuptor? Cafeaua rece întinsă cu pensula ajută aluatul să se rumenească spectaculos!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: A murit Daniel Barbu. Istoricul român suferea de cancer
Friptura la grătar este una dintre cele mai iubite delicatese culinare din bucătăria românească. Potrivit medicului nutriționist, secretul pentru ca aceasta să iasă fragedă și gustoasă nu stă în condimente, ci în fezandare.
„Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu o să vă arăt un ingredient secret, iaurtul. Da, dragii mei, iaurtul are aciditate, are mult calciu și are și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac probabil un proces suplimentar.
Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Automat, bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă si gustoasă. Eu pun și un condiment care se numește cajun, care are un amestec de boia, chili, cred că are și un pic de chimen, însă elementul de bază este iaurtul.
În această marinadă pun bucățile de carne și o să le las peste noapte. Ține-ți cont, dacă nu ați știut până acum, iaurtul poate avea şi acest rol magic: fezandează carnea şi o face fragedă si gustoasă pentru grătar”, a explicat medicul Mihaela Bilic, într-un videoclip postat pe Instagram.
Te-ar putea interesa și: Dana Săvuică, dezvăluiri din perioada în care era model: „La 20 de ani, când practicam eu modelingul, eram inconștientă” / VIDEO
Te-ar putea interesa și: Mircea Badea a explodat la adresa lui Dan Negru: Încetați cu asta! Nu am cum să fiu coleg cu el. Ne despart niște biblioteci și circumvoluțiuni!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Iată ce-ți rezervă astrele...