Mihaela Bilic, 5 secrete din bucătărie de care sigur nu știai. Iată ce trebuie să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare
Data publicării:
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit 5 secrete de bucătărie de care sigur nu știai.

Oricât de mult ți-ar plăcea să gătești, viața în bucătărie poate fi uneori dificilă și sunt situați de care și probabil tu te-ai lovit de multe ori, cum ar fi adăugarea excesivă de sare în mâncare. Mihaela Bilic a prezentat câteva trucuri care îți vor ușura timpul petrecut în bucătărie și care te vor ajuta să obții mâncăruri gustoase.

„Secrete de bucătărie. Când gătești mai și greșești. Însă din greșeli învățăm și acumulăm experiență…ca data viitoare să ne fie mai ușor! Împărtășesc cu voi câteva secrete care dau rezultate în bucătărie:

Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea!

Aveți de tocat ceapă și nu vreți să vă apuce plânsul? Băgați ceapa tăiată în două timp de 10 minute la congelator și adio lacrimi!

Ouăle puse la fiert au mereu coaja crăpată? Avem ac de cojocul lor! Înțepați-le înainte de fierbere cu un ac și coaja va rămâne intactă.

Peștele afumat sau jambonul sunt prea sărate? Se rezolvă cu un pic de lapte! Țineți-le în lapte rece timp de 30 minute și ați rezolvat problema!

Ați rămas fără gălbenuș de ou și nu știți cu ce să ungeți produsele de patiserie înainte să le băgați la cuptor? Cafeaua rece întinsă cu pensula ajută aluatul să se rumenească spectaculos!”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.

Te-ar putea interesa și: A murit Daniel Barbu. Istoricul român suferea de cancer

Ce trebuie să facem ca friptura la grătar să iasă fragedă și gustoasă

Friptura la grătar este una dintre cele mai iubite delicatese culinare din bucătăria românească. Potrivit medicului nutriționist, secretul pentru ca aceasta să iasă fragedă și gustoasă nu stă în condimente, ci în fezandare. 

„Secretul nu stă în condimente, ci în fezandare. Fezandare înseamnă să o lăsăm măcar 12 ore în contact cu un mediu acid. Mulți folosesc zeamă de lămâie, oțet, vin. Eu o să vă arăt un ingredient secret, iaurtul. Da, dragii mei, iaurtul are aciditate, are mult calciu și are și acele culturi bacteriene, bacteriile lactice care fac probabil un proces suplimentar.

Avem nevoie de această predigestie a proteinelor. Carnea are proteine, iar în momentul în care o punem într-un mediu acid, începe predigestia. Automat, bucata de carne care a stat în contact cu mediul acid, va fi mai fragedă si gustoasă. Eu pun și un condiment care se numește cajun, care are un amestec de boia, chili, cred că are și un pic de chimen, însă elementul de bază este iaurtul. 

În această marinadă pun bucățile de carne și o să le las peste noapte. Ține-ți cont, dacă nu ați știut până acum, iaurtul poate avea şi acest rol magic: fezandează carnea şi o face fragedă si gustoasă pentru grătar”, a explicat medicul Mihaela Bilic, într-un videoclip postat pe Instagram.

Te-ar putea interesa și: Dana Săvuică, dezvăluiri din perioada în care era model: „La 20 de ani, când practicam eu modelingul, eram inconștientă” / VIDEO

Te-ar putea interesa și: Mircea Badea a explodat la adresa lui Dan Negru: Încetați cu asta! Nu am cum să fiu coleg cu el. Ne despart niște biblioteci și circumvoluțiuni!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel