Mihaela Bilic, adevărul despre drobul de miel: „Eventuale urme de toxine și antibiotice. Există și riscul de...”. Este sau nu bun pentru sănătate?
Mihaela Bilic a evidențiat avantajele și dezavantajele pe care drobul le are asupra sănătății noastre. 

Drobul este unul dintre preparatele tradiționale românești care nu lipsește de pe masa niciunui român, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină are propria rețetă și trucuri unice de a-l realiza, însă un lucru este cert: ingredientele de bază rămân aceleași. Pentru un drob complet ai nevoie de organe de miel, cât mai multă verdeață, dar și ouă. Mihaela Bilic a vorbit astfel despre beneficiile pe care acest aliment îl poate avea asupra dietei noastre, dar și despre posibilele dezavantaje.

„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie.”, a început să spună Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Secretul pentru o pască extrem de pufoasă, pentru masa de Paște. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele: „Este foarte important să...”

Avantajele și dezavantajele organelor din drob

Organele au extrem de multe beneficii pentru care să fie consumate frecvent, spune Mihaela Bilic. Totuși, există și câtva dezavantaje de care trebuie să știi, înainte să le consumi regulat.

„Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice. Cu 100 de grame de ficat acoperim 50% din necesarul zilnic de fier și până la 300% din doza de vitamina B. Are un aport de vitamina A de 15% 30 de ori mai mare decât doza zilnică recomandată. Totul cu numai 135 de calorii și 4 grame de grăsimi.

Nu este recomandat să consumăm ficat în exces, din cauza aportului mare de colesterol. 300 mg la suta de grame. Există și riscul de acumulare de vitamina A, care poate duce la hepatite cronice. Și la femeile gravide, consumul trebuie limitat la maximum o dată pe săptămână. Prea multă vitamina A crește riscul de malformații la făt. Creierul este campion la aportul de colesterol. 2000 mg la suta de grame și are purine din belșug, care cresc riscul de gută. Rinichii au sub 4% grăsime, dar conțin colesterol și acid uric. Inima este organul cu cea mai puțină grăsime.”, a continuat medicul nutriționist. 

VEZI și: Cât se fierb corect ouăle de Paște și cum le poți colora natural. Chef Ștefan Popescu: „Orice poate colora apa”. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat în timpul fierberii / EXCLUSIV

Drobul, alimentul perfect pentru siluetă

Concluzia este că drobul este un preparat extrem de sănătos, care nu va afecta deloc silueta, mai ales dacă-l consumăm alături de multe legume de sezon, a încheiat Mihaela Bilic.

„Drobul este un preparat dietetic, ce are la bază organe fierte, ouă iș multă verdeață, totul gătit la cuptor. Acest chec sănătos și sățios poate fi din carne de miel, dar și din carne și organe de pui, vită sau porc. Una-două felii de drob, însoțite de o porție generoasă de salată verde sau alte legume este o masă delicioasă, recomandată chiar și în cura de slăbire, suntem sătui și nici risc de îngrășare nu avem.”, mai spune Mihaela Bilic.

Pe aceeași temă: Borș de miel tradițional, pentru masa de Paște. Greșelile pe care trebuie să le eviți, pentru o rețetă delicioasă: „Dacă le pui de la început, mănânci balastru” / EXCLUSIV

Data: 12 apr 2023, 10:29
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: drob  grasimi  mihaela bilic  reteta de paste  silueta  valori nutritionale 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale



Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...