„Iartă-mă. Deși e prea târziu”. Mihai Bendeac, mesaj emoționant după moartea lui Gabriel Cotabiță. Cei doi nu își mai vorbeau de câțiva ani
Drobul este unul dintre preparatele tradiționale românești care nu lipsește de pe masa niciunui român, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină are propria rețetă și trucuri unice de a-l realiza, însă un lucru este cert: ingredientele de bază rămân aceleași. Pentru un drob complet ai nevoie de organe de miel, cât mai multă verdeață, dar și ouă. Mihaela Bilic a vorbit astfel despre beneficiile pe care acest aliment îl poate avea asupra dietei noastre, dar și despre posibilele dezavantaje.
„În drob sunt organe cu valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne cu valoare nutrițională a doua, iar în unele țări, ele nici măcar nu se consumă. Însă, mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie.”, a început să spună Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Secretul pentru o pască extrem de pufoasă, pentru masa de Paște. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele: „Este foarte important să...”
Organele au extrem de multe beneficii pentru care să fie consumate frecvent, spune Mihaela Bilic. Totuși, există și câtva dezavantaje de care trebuie să știi, înainte să le consumi regulat.
„Sunt accesibile la preț, au un conținut crescut în proteine și puține grăsimi, sub 5%. Sunt bogate în vitamina A și D, tot grupul de vitamina B, mult fier, zinc și zeleniu. Dezavantajele? Avem mult colesterol în ficat și creier, mult acid uric în rinichi, plus eventuale urme de toxine și antibiotice. Cu 100 de grame de ficat acoperim 50% din necesarul zilnic de fier și până la 300% din doza de vitamina B. Are un aport de vitamina A de 15% 30 de ori mai mare decât doza zilnică recomandată. Totul cu numai 135 de calorii și 4 grame de grăsimi.
Nu este recomandat să consumăm ficat în exces, din cauza aportului mare de colesterol. 300 mg la suta de grame. Există și riscul de acumulare de vitamina A, care poate duce la hepatite cronice. Și la femeile gravide, consumul trebuie limitat la maximum o dată pe săptămână. Prea multă vitamina A crește riscul de malformații la făt. Creierul este campion la aportul de colesterol. 2000 mg la suta de grame și are purine din belșug, care cresc riscul de gută. Rinichii au sub 4% grăsime, dar conțin colesterol și acid uric. Inima este organul cu cea mai puțină grăsime.”, a continuat medicul nutriționist.
Concluzia este că drobul este un preparat extrem de sănătos, care nu va afecta deloc silueta, mai ales dacă-l consumăm alături de multe legume de sezon, a încheiat Mihaela Bilic.
„Drobul este un preparat dietetic, ce are la bază organe fierte, ouă iș multă verdeață, totul gătit la cuptor. Acest chec sănătos și sățios poate fi din carne de miel, dar și din carne și organe de pui, vită sau porc. Una-două felii de drob, însoțite de o porție generoasă de salată verde sau alte legume este o masă delicioasă, recomandată chiar și în cura de slăbire, suntem sătui și nici risc de îngrășare nu avem.”, mai spune Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: drob grasimi mihaela bilic reteta de paste silueta valori nutritionale
Lumea muzicală este în doliu! Celebrul artist Gabriel...