Ce ne rezervă astrele până la finalul anului. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cum îți va merge în următoarea perioadă
Carnea, ouăle și creveții sunt toate surse excelente de proteine, esențiale pentru menținerea unei diete sănătoase și echilibrate. Carnea, fie că este de pui, vită sau porc, furnizează o cantitate bogată de proteine și, în funcție de tipul de carne, poate oferi și alte substanțe nutritive esențiale precum fierul și vitamina B.
Ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, conținând aminoacizi esențiali de care organismul are nevoie. Toate aceste alimente sunt esențiale pentru menținerea unei diete echilibrate și sănătoase, furnizând nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului.
Medicul medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat rezultatele unui studiu nutrițional care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți. Potrivit studiului, creveții sunt cea mai sănătoasă și benefică opțiune pentru sănătate.
„Carne, ouă sau creveți? În nutriție lucrurile nu sunt în alb și negru, nu există alimente sănătoase și nesănătoase, fiecare ingredient vine cu bune și rele. Iar noi trebuie să fim bine informați ca să facem alegeri corecte.
Colesterolul, acizii esențiali Omega 3 și grăsimile saturate sunt 3 elemente dificil de pus în echilibru. Omega 3 eficient pentru organismul uman provine din surse animale, dar ce te faci dacă grăsimea de porc are prea multe grăsimi saturate iar gălbenușul de ou prea mult colesterol?!?! Vrei să o rezolvi pe una și se strică celelalte două.
Sper că știți deja că o mare parte din colesterolul din sânge nu vine din mâncare, ci îl produce ficatul. Cât despre aportul de grăsimi și colesterol din produsele animale, trebuie să ținem cont de indicele aterogenic, el ne spune gradul de risc cardiovascular.
Vă prezint rezultatele unui studiu nutrițional care compară conținutul de colesterol, grăsimi saturate și indexul aterogenic pentru carne, ouă și creveți.
La 100 g produs avem:
- 10g grăsimi saturate în carne, 4g în ou și 0,25g în creveți
-400mg colesterol în ou, 170mg în creveți și 80mg în carne.
Ce alegem?! Indexul aterogenic este 0,7 pentru carne, 0,4 pentru ou și 0,36 pentru creveți”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
De asemenea, creveții sunt o sursă bogată de acizi grași Omega 3, seleniu, cupru și fosfor. Potrivit medicului, creveții au mai puțină grăsime decât carnea, mai puțin colesterol decât oul și multe minerale.
„Concluzia? Creveții sunt alegerea cea mai inspirată când vine vorba de sursă de Omega 3 cu index aterogenic minim.
Cu 100 g creveți acoperim 75% din necesarul zilnic de EPA+DHA, avem 110% din doza necesară de seleniu, 68% din cea de cupru și 52% din necesarul de fosfor. Cantitatea totală de grăsimi din creveți este de 1% iar aportul de proteine cu toți aminoacizii esențiali prezenți este de 25%.
Acest studiu oferă o perspectivă nouă pentru consumul de creveți, care până acum erau acuzați că au prea mult colesterol. Creveții au mai puțină grăsime decât carnea, mai puțin colesterol decât oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine de înaltă valoare și fitonutrienți din familia carotenoidelor cu beneficii speciale pentru sănătate.
Știu că nu fac parte din obiceiurile noastre culinare, dar merită să-i introduceți în meniu. Mai ales că sunt curățați, pre-fierți și gata în câteva minute!”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...