De ce nu a mers Gabriela Cristea la înmormântarea mamei sale: „Nu trebuie neapărat să mergi și să faci parte din corul bocitoarelor”
Eliminarea pâinii este necesară atunci când dorești să consumi cantități mari de mâncare pentru a te sătura. Dacă ai o atitudine moderată și te oprești după câteva guri de mâncare, pâinea poate rămâne în dietă. Cu toate acestea, pentru românii obișnuiți să mănânce porții mari, eliminarea pâinii poate fi o soluție mai eficientă.
„O să zic și da și nu. Este «da» să mănânci fără pâine când vrei mult. Deci când vrei să bagi cantitate și să umpli stomacul, să te saturi, atunci trebuie să mănânci fără pâine. Dacă poți, ai o atitudine moderată și poți să te oprești după 3 guri de mâncare, atunci nu trebuie să scoți pâinea. Cură de slăbire poate să fie și cu pâine. Condiția este să mănânci puțin, însă nu foarte multă se potrivește cu acest tip de cură de slăbire.
Poate să fie și pâinea. Dar dacă tu vrei un castron mare de orice ar fi el, sau dacă vrei o porție mare sau un platou, atunci trebuie să scoți pâinea pentru că doar asta îți permite cantitate mare. Dar, cum sunt românii pofticioși, trebuie să mănânci fără pâine dacă vrei să slăbești”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii „La Măruță”.
Sportul nu este suficient pentru pierderea greutății. Totuși, sportul contribuie la menținerea tonusului muscular și a metabolismului, fiind benefic pentru sănătate.
„Nu! Nici vorbă! Nu, sub nicio formă. Deci, în primul rând, sportul nu slăbește. Foarte important. Prin sport, mai cheltuim un supliment de 300 de calorii. Nu putem să consumăm prin mișcare cât de mult putem să aducem din mâncare.
Sportul face tonus muscular, face poftă de mâncare. Organismul știe. În momentul în care ai făcut un pic de efort în plus, el îți cere calorii compensatoare. Să nu vă mirați, dragii mei, dacă ieșiți de la sală și brusc v-a lovit foamea, e absolut normal. Organismul nu vrea să pună la bătaie rezervele de grăsime și atunci când a simțit un pic de efort în plus, își cere un aport de mâncare suplimentar ca să nu apeleze la rezervele de grăsime.
Deci, nu slăbim prin sport, însă foarte important, suntem mai sănătoși cu sport, menținem tonusul mușchilor și menținem metabolismul. Pentru că altfel, cu mâncare puțină și cu cură de slăbire așa pe viață, ajungi să trăiești cu 500 de calorii pe zi și să nu slăbești. Deci, e foarte important. Sportul e sănătos, dar putem să ardem prin mișcare cât putem să băgăm din mâncare”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Majoritatea suplimentelor sunt inofensive și nu aduc un beneficiu semnificativ. Vitamina C, Omega 3 și vitamina D sunt utile în completarea unei alimentații dezechilibrate, dar nu pot înlocui o dietă variată și echilibrată.
„Majoritatea sunt ca aghiasma. Nici nu ajuta, nici nu strică. La capitolul suplimente, zic pe pielea mea. Deci eu, ca și suplimente, folosesc vitamina C. Niciodată nu aduc din mâncare suficient de multă vitamina C, cât are nevoie organismul. Și ea este cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Vitamina C, dacă m-ar ține stomacul, aș lua pe viață în fiecare zi și doză mare, adică un gram. Deci nu e niciun risc, se elimină din organism, nu face niciun supărat dozaj.
Recunosc că mai iau Omega 3 pentru că nu mănânc suficient de des pește, cum ar recomanda nutriționiștii. Recunosc. Nu știu, nu m-am împrietenit cu peștele suficient. Și atunci, având în vedere că organismul nostru nu poate să-l sintetizeze, logica mea de bun simt zice, bă, dacă nu mănânci pește, hai să mai apelăm la suplimente.
Mai iau probiotice. Dacă sunt prea multe nu îi face rău organismului cu ceva. Foarte mulți dintre noi, adică a devenit o regulă să avem lipsă de vitamina D, deci mai merge și un pic de vitamina D, mai merge și un pic de magneziu, că, din nou, mineralele astea nu au ce să strice”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Fructele sunt mai sănătoase decât sucurile, deoarece mestecarea lor întreține o absorbție lentă a zaharurilor. Consumul de sucuri poate duce la acumularea de grăsime în ficat din cauza conținutului ridicat de fructoză.
„Nu, niciodată. Fructele se mănâncă, se mestecă, nu se transformă în suc, nu se beau cu baiul. Este cel mai mare rău pe care putem să-l facem dacă natura ni l-a dat așa, cu fibre amestecate, cu multă apă. Timpul pe care noi petrecem mestecându-le potențează, să zic așa, întârzie absorbția fructozei. Altfel, apa cu fructoză dintr-un suc se duce direct în sânge și nu crește glicemia, că nu e despre glicemie. Este despre faptul că nu putem consuma fructoza prin mișcare și ea se duce în ficat și se face alcool. Și uite așa, am umplut ficatul de grăsime și de toxine când noi ziceam că beam doar fresh de fructe”, a adăugat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Mâncatul seara îngrașă - Nu. Îngrașă și cel de seară, și cel de dimineață. Îngrașă la orice oră dacă e multă mâncare. Orice mâncați îngrașă.
Zahărul brun este mai sănătos decât cel alb - Nu.
Nu este bine să mănânci după ora 18:00 - Ba da.
Produsele fără gluten, cele vegane și cele fără zahăr sunt mai sănătoase - Nu. Este important să mâncăm din toate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate
Carmen Brumă spune care sunt...
De ani de zile, floarea de soc...
Medicul nutriționist Mihaela...
Această băutură, care poate fi pregătită acasă,...