Mihaela Bilic dezvăluie secretul siluetei perfecte. Leguma care te ajută să slăbești: „Niciodată nu a fost mai ușor”
Data publicării:
Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a dezvăluit recent un secret simplu și eficient pentru menținerea unei siluete perfecte: fasolea păstăi. Această legumă, pe care o pe care o putem consuma în perioada de post, este aliatul ideal pentru cei care își doresc să adopte un stil de viață sănătos.

Potrivit mediculul Mihaela Bilic, fasolea păstăi, indiferent de culoare, se remarcă prin conținutul său redus de calorii și aportul bogat de nutrienți. Cu doar 35 de calorii la 100g, această legumă se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei preocupați de silueta lor. 

„Fasole păstăi… de orice culoare! Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde... sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vitamina C plus satisfacție maximă - nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.

Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă și fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe), a spus Mihaela Bilic.

Care este beneficiul ei?

Medicul Mihaela Bilic evidențiază că fasolea păstăi are rolul de a oferi volum mâncării, devenind o garnitură perfectă și creând senzația de sațietate. De asemenea, subliniază că, în ciuda valorii sale nutriționale, fasolea verde nu este menită să satisfacă foamea pe termen lung și poate fi îmbogățită cu ingrediente suplimentare pentru a diversifica gustu, cum ar fi: ulei, pesto verde sau roșu, parmezan sau bacon.

„Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînteles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame.

Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi si pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește. Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează si ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!”, a spus Mihaela Bilic.

Sursă foto: Facebook/Mihaela Bilic

Halvaua, aliment sau desert? 

Nutriționista Mihaela Bilic a vorbit despre halva, desertul tradițional, pe care bunicii îl consumau în special în perioadele de post, dar care este extrem de bogat în calorii

„Halvaua, aliment sau desert? Când eram mai săraci, mâncam halva pe post de ciocolată. Și nu greșeam, la conținut de calorii tot acolo eram, 550cal/100g.

Ca și ciocolata, halvaua este în primul rând un produs gras (40% grăsime), iar cauza nu e untul de cacao, ci uleiul de floarea soarelui.

Ce e de fapt halvaua? Semințe măcinate mărunt și “legate” cu sirop de zahăr (33% glucide). Pentru că e un concentrat din oleaginoase, halvaua are proteine vegetale (aprox 13%), foarte multe fibre (11%), plus minerale.

Care e porția corectă? Fiind un fel de super-food, extrem de concentrată în grăsime, zahăr și calorii, 30g ajung - adică o felie cât 3 degete!

Halvaua e un dulce aparte, un produs rudimentar, care ne amintește de gustul pământului, al semințelor arse de soare. Bunica o mânca cu pâine, ca să țină mai bine de foame într-o zi de post.

Noi suntem mai simandicoși, o vrem aromată cu vanilie, rom sau colorată cu cacao. Însă nu te numești român dacă nu ai mâncat o bucățică de halva... măcar și în amintirea faptului că am fost, cândva, grânarul Europei”, a scris pe Facebook Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 




pixel