Mihaela Bilic, rețetă de salată de vinete de dietă: „Are puține calorii. Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”
Data publicării:
Mihaela Bilic le propune fanilor săi o rețetă delicioasă de salată de vinete, perfectă și pentru persoanele aflate la dietă.

Este vară, iar fără îndoială vedeta sezonului este vânăta. Tindem să o integrăm în diferite preparate, de la tocănițe, până la prepararea sa pe grătar, însă, de departe, salata de vinete rămâne principalul său mod de utilizare. Totuși, pe cât este de gustoasă, pe atât de mult acest preparat ne poate afecta silueta, din cauza concentrației mare de ulei pe care o are maioneza. În ajutorul nostru vine însă Mihaela Bilic, care propune o variantă de salată de vinete cu foarte puține calorii. Aceasta va fi la fel de delicioasă, promite medicul nutriționist.

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească. Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.”, a declarat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Pâine proaspătă sau prăjită? Mihaela Bilic explică diferența: Îngrașă la fel, balonează diferit

Cum prepari maioneza „de dietă”

Mihaela Bilic propune să uităm complet la maioneza tradițională, care este obținută dintr-o cantitate uriașă de ulei și care va avea un impact negativ asupra siluetei. În schimb, poți obține aceeași salată de vinete pe care o mâncai în copilărie cu mai puține grăsimi, gata în doar cinci minute.

„Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist.

Citește și: Pepene roșu sau galben? Mihaela Bilic, reguli pentru dietă: „Fructul vedetă al verii. Greu îi poți rezista”

„Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”

În final, medicul nutriționist le-a arătat fanilor care este și rezultatul final, dorindu-și astfel să-și convingă comunitatea de faptul că maioneza tradițională nu mai trebuie să fie prima opțiune, cel puțin când vine vorba de salata de vinete. Mai mult, aceasta nu trebuie servită neapărat cu pâine, iar Mihaela Bilic are un înlocuitor pe măsură. 

„Rezultatul este așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale în varianta reconfigurată. Mai am un secret, înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras, iar în felul acesta gustul delicios este garantat și silueta neafectată.”, a mai spus ea.

VEZI și: Condimentele te ajută să slăbești. Mihaela Bilic: „Ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare”. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dietă  mihaela bilic  rețetă  salata de vinete 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel