Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Este vară, iar fără îndoială vedeta sezonului este vânăta. Tindem să o integrăm în diferite preparate, de la tocănițe, până la prepararea sa pe grătar, însă, de departe, salata de vinete rămâne principalul său mod de utilizare. Totuși, pe cât este de gustoasă, pe atât de mult acest preparat ne poate afecta silueta, din cauza concentrației mare de ulei pe care o are maioneza. În ajutorul nostru vine însă Mihaela Bilic, care propune o variantă de salată de vinete cu foarte puține calorii. Aceasta va fi la fel de delicioasă, promite medicul nutriționist.
„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească. Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.”, a declarat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.
Te-ar putea interesa și: Pâine proaspătă sau prăjită? Mihaela Bilic explică diferența: Îngrașă la fel, balonează diferit
Mihaela Bilic propune să uităm complet la maioneza tradițională, care este obținută dintr-o cantitate uriașă de ulei și care va avea un impact negativ asupra siluetei. În schimb, poți obține aceeași salată de vinete pe care o mâncai în copilărie cu mai puține grăsimi, gata în doar cinci minute.
„Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist.
Citește și: Pepene roșu sau galben? Mihaela Bilic, reguli pentru dietă: „Fructul vedetă al verii. Greu îi poți rezista”
În final, medicul nutriționist le-a arătat fanilor care este și rezultatul final, dorindu-și astfel să-și convingă comunitatea de faptul că maioneza tradițională nu mai trebuie să fie prima opțiune, cel puțin când vine vorba de salata de vinete. Mai mult, aceasta nu trebuie servită neapărat cu pâine, iar Mihaela Bilic are un înlocuitor pe măsură.
„Rezultatul este așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale în varianta reconfigurată. Mai am un secret, înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras, iar în felul acesta gustul delicios este garantat și silueta neafectată.”, a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dietă mihaela bilic rețetă salata de vinete