Mihaela Bilic, rețetă de tartă de fructe: „Rezultatul este un desert puțin dulce, parfumat și delicat. Merită încercat”
Data publicării:
Mihaela Bilic le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă ideală de sezon, gata în doar câteva clipe.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai celebri medici nutriționiști din țara noastră, care le oferă constant fanilor săi diferite trucuri pe care trebuie șă le știe, dar și să le respecte pentru un stil de viață cât mai sănătos. Cu toate acestea, specialista nu interzice de tot „micile plăceri” ale vieții, din care fac parte, fără doar și poate, și deserturile. În acest sens, Mihaela Bilic le-a propus urmăritorilor săi o rețetă delicioasă de tartă de fructe de sezon, unde ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Nutriționistul promite că rezultatele sunt pe măsură, iar fiecare minut petrecut în bucătărie se va justifica, la final.

„Un desert de sezon.
Francezii îi spun “clafoutis”, dar la noi s-ar putea numi tartă cu fructe. Rețeta fost atestată în jur de 1850 iar etimologia se referă la fructe care au fost “fixate” (claufir) în aluat.
Inițial era vorba despre cireșe, însă ulterior s-au folosit și caise, prune, felii de mere și pere. Pentru 500 g de fructe se folosește un aluat care seamănă cu cel de clătite, doar că are mai multe ouă: 6 ouă, 100-125 g zahăr, 100 g făină, 1 litru de lapte. Se coace la cuptor într-o formă unsă cu unt timp de 20 minute.
Rezultatul este un desert puțin dulce, parfumat și delicat, care se poate servi cald sau rece. Merită încercat!”, scrie Mihalea Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Mihaela Bilic, motivul pentru care brânza cu roșii e un pericol pentru dietă: „Nu e prietena siluetei”

Cel mai sigur desert pentru siluetă

Când vine însă vorba despre cel mai sigur desert pentru siluetă, în topul Mihaelei Bilic se află cu totul alt preparat. Concret, este vorba despre „vedeta” sezonului cald, înghețata, pe care toată lumea adoră să o consume în diverse arome sau sub diferite forme.

“Nu cred să existe cineva pe lume căruia să nu îi placă înghețata. Și nu exista un moment mai potrivit pentru a savura acest desert delicios decât zilele călduroase de vară. Înghețată hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce, este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă… așa tare”, spune Mihaela Bilic, potrivit unica.

VEZI și: Alimentele care pot elimina celulita. Trebuie să le introduci neapărat în meniul zilnic

Care sunt beneficiile consumului de înghețată

Nu doar că este foarte delicioasă și revigorantă, dar înghețata are și multe alte beneficii pentru sănătatea noastră, promite Mihaela Bilic. Așadar, data viitoare când ești la dietă, dar totuși ai mânca ceva dulce, nu ezita să te răsfeți cu o înghețată delicioasă.

“Înghețată e un amestec de lapte cu zahăr din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) și de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetă… cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată.

În plus, înghețată e aerată (injectată cu aer) de aceea e pufoasă, expandată și pare multă când, de fapt, e ușoară la gramaj. Priviți de curiozitate diferență dintre greutatea în grame și volumul pe care îl ocupa o cutie de înghețată.

Și avantajele continuă: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea înghețată ne satisface la maxim și ne dă o stare de bine.”, continuă aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert  mihaela bilic  rețetă  tarta cu fructe 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube, Vorbește Lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii mai 2024. Vin oportunități importante pentru mai multe zodii

Serialul Clanul de pe Pro TV

Surpriză de proporții pentru fanii serialului „Clanul”. Actorii vor putea fi văzuți în „Groapa”. Bebe Măcelaru: „Te omor, Vlahule! Îți iau suflu acum, pe loc!”




pixel