Mihaela Bilic, truc simplu pentru a slăbi după masa de sărbători: „Este o chestiune pe care v-o recomand”
Data publicării:
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit care este cea mai simplă cale de a da jos kilogramele acumulate de sărbători. 

Potrivit medicului, după mesele bogate de sărbători, organismul are nevoie de o pauză. Putem să ne resetăm organismul prin alimentație ușoară și multă histratare.

„Cel simplu lucru după un exces este să îi dăm o pauză organismului. Ce înseamnă această pauză? Hidratare din belșug și nu mă refer doar la apă ci și la ciorbe, dacă se poate de legume, la care nici măcar nu merită să le numărăm caloriile. Acolo avem doar apă, fibre, vitamine, minerale, deci doar sănătate. A se consuma fără moderație de această dată. Puteți abuza de ea, puteți mânca ciorbă de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândește la ciorba ca la alimentul ideal de slăbit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe. Fie că e vorba de lapte bătut, lapte dulce, iaurturi, chiar și cașul sau brânza proaspătă are în compoziție calciu din belșug care ne ajută să deblocăm metabolismul și să îl ajutăm să ardă mai repede grăsimea de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.

Leguma minune în sezonul rece. Mihaela Bilic: „Este prietena siluetei. Stimulează sistemul imunitar și sporește rezistența la stres și oboseală”

 

„Atenție! Chestiunea cu 3 mese pe zi și două gustări este recomandată doar copiilor în creștere”

 

Mai mult, medicul atrage atenția că adulții trebuie să reducă numărul meselor dintr-o zi, dacă vor să slăbească. 

„După orice abuz, cea mai sigură cale de a ajuta organismul este să nu mănânci. Dacă am mâncat astăzi foarte mult, hai să începem mâine dimineață cu o cafea și să mutăm prima masă a zilei undeva după prânz ca să îi dăm organismului posibilitatea să își revină. Nu este greșit nici să mâncăm de două ori pe zi, ca adult. Atenție! Chestiunea cu 3 mese pe zi și două gustări este recomandată doar copiilor în creștere. Maturitatea, din punct de vedere alimentare, se dobândește în momentul în care, timp de cinci ore, între mese, nu mănânci absolut nimic. Deoarece, care este principala noastră cauză pentru îngrășat? Ronțăitul! Noi nu ne îngrășăm din ciorbă și tocăniță, din mâncare gătită, ci ne îngrășăm din toate aceste produse. 
Și dacă tot vorbim despre excese, trebuie să înțelegem să simpla mișcare, statul la aer, simplul mers, faptul că ne ridicăm de la masă și schimbăm puțin atmosfera și mediul este benefic. Natura ne încarcă cu un alt tip de energie”, a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente  ciorba  dietă  mese  mihaela bilic  sarbatori  slabit 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel