Ce a primit Mihai Bendeac, după ce a comandat de pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de cumpărături online: „Erau definiția sărăciei”
INGREDIENTE:
250 grame cremă de brânză
65 grame zahăr
100 grame iaurt
½ lingură suc de lămâie
esenţă de vanilie
3 ouă
50 grame jeleu de zmeură
Jeleu de zmeură:
250 grame zmeură
100 grame apă
110 grame zahăr
1½ lingurițe amidon dizolvat în 1,5 linguri apă
MOD DE PREPARARE: Preparăm "Jeleu de zmeură": Zmeura, apa și zahărul se pun pe foc, amestecând din când în când pentru ca zmeura sa se desfacă. Se menține pe foc cam 20-30 de minute. Apoi se strecoară și se obține o cantitate de aproximativ 220 g pulpă de zmeură, fără semințe. Separat, se dizolvă amidonul în apă și se adaugă peste zmeura trecută prin strecurătoare. Se pune din nou pe foc, până se îngroașă, amestecând continuu. Când este gata se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
Rețeta de bază: Crema de brânză împreună cu 30 g zahăr se amestecă. Se adaugă iaurtul, sucul de lămâie și esența de vanilie. Se omogenizează. Pe rând, se adaugă gălbenușurile, amestecând bine după fiecare. Compoziția rezultată se împarte în 2 boluri. Într-unul se adaugă jeleul de zmeură, iar celălalt rămâne simplu. Cele 3 albușuri se bat spumă cu restul de zahăr. Spuma de albușuri se împarte în cele 2 boluri. Se amestecă ușor. În forma de brioșe, se pun 10 hârtii pentru brioșe, apoi se împarte compoziția cu zmeură în fiecare din ele. Deasupra se pune compoziția albă. Se coc la 150 grade timp de 50 de minute, pe baie de apă. După ce se scot din cuptor, se lasă să se răcească complet. Se servesc cu jeleu de zmeură și fructe proaspete (zmeură sau căpșuni).
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: desert rețetă