Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Infecţia cu noul coronavirus - trend uşor crescător; nu a fost discutată în Guvern reintroducerea restricţiilor
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că nu este nimic neobişnuit în creşterea numărului de viroze respiratorii în această perioadă, menţionând că există un trend uşor crescător în privinţa COVID-19, dar nu este îngrijorător şi nu a fost discutată în Guvern în niciun fel reintroducerea restricţiilor

"Este un buletin al Institutului Naţional de Sănătate Publică, nu cred că este o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte numărul de infecţii respiratorii. Eu pot să vă spun în producerea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, care aţi văzut că avem un trend uşor crescător, încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creştere îngrijorătoare. Am rămas cantonaţi în zona aceasta de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi şi o proporţie de 12% dintre teste pozitive. Sper ca lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni, dar monitorizăm cu atenţie şi ne păstrăm întreaga capacitate de a evalua, diagnostica şi trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La sfârşitul iernii nu este nimic neobişnuit să ai un număr ceva mai mare de viroze respiratorii", a declarat sâmbătă Rafila, întrebat în legătură cu creşterea numărului de viroze respiratorii.

El a adăugat că purtarea măştii este "un mijloc de protecţie individuală", nu o restricţie şi că recomandarea rămâne aceeaşi de a purta masca în interior, mai ales în zonele care sunt aglomerate şi în mijloacele de transport în comun.

"Masca este recomandată ca o măsură logică, dacă vreţi şi binevenită în ceea ce priveşte împiedicarea transmiterii oricărei viroze respiratorii, nu numai împotriva infecţiei cu noul coronavirus", a menţionat ministrul.

El a mai spus că în Guvern nu s-a discutat în niciun fel despre posibilitatea reintroducerii restricţiilor.

"Nu am discutat în Guvern în niciun fel de introducerea restricţiilor. Monitorizăm situaţia, trenul este ascendent, rata de reproducere a infecţiei este 1,13, de fapt era ieri 1,13, deci e declar că trendul este crescător. Nu observăm şi ăsta e lucru îmbucurător, creşteri ale numărului de cazuri în spitale, nu mă refer la secţiile terapie intensivă, unde există totdeauna o întârziere, mă refer la numărul de cazuri internate în spitale. Avem în jur de 2.700 de persoane internate în secţiile COVID, ceea ce nu pune niciun fel de probleme. Monitorizăm situaţia şi în funcţie de evoluţie vom discuta, dacă este cazul, nu neapărat pentru restricţii, dar măcar pentru un anumit cadru care să reglementeze mai bine această problemă", a adăugat Rafila.

Ministrul a menţionat că, în funcţie de evoluţie, se va vedea dacă sunt necesare măsuri suplimentare.

"Vom vedea dacă este necesar să luăm măsuri suplimentare privind personalul, modul de alocare a paturilor legate de asistenţa medicală la nivelul unui judeţe sau la nivelul municipiului Bucureşti. Lucrurile sunt diferite. Cele mai mari rate de incidenţă sunt în Bucureşti - peste 6, Cluj - peste 5, Timişoara - peste patru, în rest incidenţele la nivelul fiecărui judeţ sunt relativ reduse", a mai spus Rafila, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 26 Martie, 14:41

Sursa foto: Glaycy Correia, instagram

Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație banală. Ce s-a întâmplat cu Gleycy Correia: "Dumnezeu ne-a luat prinţesa"

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Astrolog Nicoleta Ghiris, specialist în astrologie occidentală, metafizică chineză (astrologie chineză, specialist feng-shui) și numerologie

HOROSCOP CHINEZESC - IULIE 2022. Luna Caprei de foc. Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Energie de întrajutorare”

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Anamaria German, instagram

„Am rămas paralizată pe viață” . Drama cântăreței de muzică populară Anamaria German. De 9 ani e în scaunul cu rotile

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Captură video Youtube/ Acces Direct

Atacatoarea Mirelei Vaida s-a întors. Femeia i-a distrus mașina vedetei, în timp ce aceasta era live: ”Să fie închisă”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf, SUMA fabuloasă pe care o primește la noua echipă de fotbal. Este de aproximativ 3 ori mai mare

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”