Mirela Vaida, cozonac pufos și delicios, pentru masa de Paște: „E rețeta mamei mele. Îmi place să fie cozonacul gros, cu multă umplutură”
Mirela Vaida ne-a dezvăluit rețeta sa specială de cozonac, pe care o pregătește în fiecare an familiei sale.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Mirela Vaida este o desăvârșită gospodină, care gătește întotdeauna familiei sale tot felul de bucate tradiționale, după cum a învățat de la mama și bunicii ei moldoveni. În acest sens, de sărbători, vedeta le pune pe masă celor dragi o varietate de bunătăți, pe care anul acesta a acceptat să ni le dezvăluie și nouă. Așadar, Mirela Vaida ne-a oferit, în exclusivitate, rețeta sa secretă de cozonac pufos, cum doar în Moldova se mai face. 

 

Ingrediente pentru aluat:

- 2 kg de făină albă

- sare

- zahăr

- drojdie umedă sau uscată

- unt gras

- smântână grasă

- coaja unei lămâie

- 7-8 ouă

- esențe 

- apă minerală

 

Ingrediente umplutură:

- rahat

- miez de nucă

-zahăr

- cacao

- lapte

- esențe

- ouă

Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV

Mod de preparare:

„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură,  și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu.

Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea... acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Pe aceeași temă: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV

Cum se vopseau ouăle în copilăria vedetei

Mai mult, vedeta și-a amintit cu nostalgie și de Sărbătorile Pascale petrecute în copilărie. Aceasta ne-a dezvăluit astfel cum vopseau gospodinele ouăle pe vremuri, tradiție care astăzi nu mai este respectată de nimeni.

„Astăzi, viteza în care trăim poate i-a făcut pe mulți tineri să nu mai respecte la fel tradiția, dar bătrânii și acum fac la fel. Îmi aduc aminte că aveam un ceaun cu soluție roșie de ouă și se dădea din poartă în poartă. Fiecare gospodină lua ceaunul cu apă fierbinte și își făcea ouăle. Apa nu era aruncată, erau greu de găsit, scumpă, o dădeai mai departe la vecina de la vale. Toată strada făcea ouă din aceeași soluție și din aceeași oală. Este o sărbătoare toată săptămâna. Noi aveam în copilărie straturi de lalele în toate culorile și era așa o bucurie și explozie de culori în curte, cu copaci înfloriți. Sărbătoarea Paștelui era o lumină, o binecuvântare.”, a continuat vedeta. 

Citește și: Ce planuri are Mirela Vaida de Paște: „Este atipic. Un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp”. Tradițiile și obiceiurile pe care le respectă în fiecare an / EXCLUSIV

Data: 14 apr 2023, 19:37
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cozonac  mirela vaida  paste  rețetă 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Oana Zăvoranu, Instagram

Fostul soț al Oanei Zăvoranu, primele declarații după divorț: „Eu am plecat din căsnicie! Nu mă mai întorc niciodată”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru prima jumătate a lunii octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Topul celor mai puternice zodii. Mihai Voropchievici: „Reușesc să treacă singuri peste orice obstacol”

Mircea Radu, arhivă Metropola TV

Veste de ultimă oră despre Mircea Radu. Românii i-au sărit în ajutor: „Ce înseamnă solidaritatea”

Mihai Voropchievici, captură video YouTube - YouTube/ AstroFanatik

Horoscop pentru întreaga lună octombrie, cu Mihai Voropchievici. Zodia care dă lovitura: „Câștiguri pe toată linia”

Chef Joseph Hadad, sursa foto Facebook, freepik.com

Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb

Carmen Tănase, captură video Youtube

Dieta prin care Carmen Tănase a slăbit 10 kilograme: „Genială. Nu pot să trăiesc cu șase frunze de salată”

foto Freepik

Cele trei zodii predestinate să ajungă bogate. Sunt un magnet pentru bani și succes

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Filip Bunkens

Am putea avea din nou o iarnă adevărată? Meteorologul Oana Păduraru, ultimele informaţii de la ANM despre evoluţia vremii

Sursa foto: Camelia Pătrășcanu, captură Fanatik

Camelia Pătrășcanu, horoscop pentru luna octombrie 2023. Previziuni pentru toate semnele zodiacale



HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...