Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Mirela Vaida este o desăvârșită gospodină, care gătește întotdeauna familiei sale tot felul de bucate tradiționale, după cum a învățat de la mama și bunicii ei moldoveni. În acest sens, de sărbători, vedeta le pune pe masă celor dragi o varietate de bunătăți, pe care anul acesta a acceptat să ni le dezvăluie și nouă. Așadar, Mirela Vaida ne-a oferit, în exclusivitate, rețeta sa secretă de cozonac pufos, cum doar în Moldova se mai face.
Ingrediente pentru aluat:
- 2 kg de făină albă
- sare
- zahăr
- drojdie umedă sau uscată
- unt gras
- smântână grasă
- coaja unei lămâie
- 7-8 ouă
- esențe
- apă minerală
Ingrediente umplutură:
- rahat
- miez de nucă
-zahăr
- cacao
- lapte
- esențe
- ouă
Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV
Mod de preparare:
„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură, și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu.
Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea... acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.
Pe aceeași temă: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV
Mai mult, vedeta și-a amintit cu nostalgie și de Sărbătorile Pascale petrecute în copilărie. Aceasta ne-a dezvăluit astfel cum vopseau gospodinele ouăle pe vremuri, tradiție care astăzi nu mai este respectată de nimeni.
„Astăzi, viteza în care trăim poate i-a făcut pe mulți tineri să nu mai respecte la fel tradiția, dar bătrânii și acum fac la fel. Îmi aduc aminte că aveam un ceaun cu soluție roșie de ouă și se dădea din poartă în poartă. Fiecare gospodină lua ceaunul cu apă fierbinte și își făcea ouăle. Apa nu era aruncată, erau greu de găsit, scumpă, o dădeai mai departe la vecina de la vale. Toată strada făcea ouă din aceeași soluție și din aceeași oală. Este o sărbătoare toată săptămâna. Noi aveam în copilărie straturi de lalele în toate culorile și era așa o bucurie și explozie de culori în curte, cu copaci înfloriți. Sărbătoarea Paștelui era o lumină, o binecuvântare.”, a continuat vedeta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cozonac mirela vaida paste rețetă
Mi-Th Influencer, emisiunea...