Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV
Data publicării:
Mirela Vaida ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, rețeta sa specială de cozonac moldovenesc.

Mirela Vaida nu este doar o prezentatoare de succes, ci și o gospodină iscusită. Chiar dacă vedeta își petrece aproape fiecare zi pe platourile de filmare, aceasta își face timp întotdeauna și pentru a le pregăti celor dragi câteva delicatese moldovenești. Și, pentru că este atât de pricepută în bucătărie, am rugat-o pe Mirela Vaida să ne dezvăluie rețeta ei de cozonac moldovenesc, astfel încât să inspire cât mai multe gospodine. 

 

Ingrediente pentru aluat:

- 2 kg de făină albă

- sare

- zahăr

- drojdie umedă sau uscată

- unt gras

- smântână grasă

- coaja unei lămâie

- 7-8 ouă

- esențe 

- apă minerală

 

Ingrediente umplutură:

- rahat

- miez de nucă

-zahăr

- cacao

- lapte

- esențe

- ouă

Poate te interesează și: „Mie dacă îmi aducea Moș Crăciun o portocală, era sărbătoare”. Mirela Vaida, nostalgică după Crăciunul de altădată / EXCLUSIV

 

Mod de preparare:

„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură,  și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu.

Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea... acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

 

Chiar dacă face un cozonac excepțional, vedeta ne-a declarat faptul că anul acesta, de Crăciun, cel mai probabil va comanda acest desert tradițional de la altă gospodină. 

„Anul acesta nu cred că mă voi încadra să le fac pe toate într-o zi, pentru că doar atunci am liber, pe 24, și de asta am zis că anul acesta voi comanda la o gospodină cozonac făcut în casă. Trebuie să recunosc, ce pot să fac, fac, nu am timp să le fac, nu le mai fac.”, ne-a mai spus celebra prezentatoare.

 

Pe aceeași temă: Superstițiile Mirelei Vaida. Face asta în fiecare an, de Crăciun: „Aș vrea ca și copiii să le ducă mai departe” / EXCLUSIV

 

Ce înseamnă Crăciunul, pentru Mirela Vaida

Când se gândește la Crăciun, Mirela Vaida se gândește, implicit, la tradiție și la familie. Vedeta nu-și petrece sărbătorile departe de casă, ci în sânul familiei sale, cu care va degusta cele mai delicioase preparate, tradiționale românești.

„În general, Crăciunul înseamnă să stăm acasă și asta vom și face, nu vom avea niciun plan de plecare, vom sta efectiv acasă. Eu deja mă gândesc să gătesc în ziua pe care o am liberă înainte de Crăciun. Vreau să fac niște sarmale în foi de varză cu cârnați și afumătură între ele, vreau să fac o salată boeuf, o friptură la cuptor. Cozonac nu știu dacă o să fac, pentru că îmi va lua ceva și nu cred că o să pot să le termin pe toate. Vreau să miroasă și la mine în casă a sărbătoare și, chiar dacă vom sta doar noi cinci acasă de Crăciun, vreau să fie unul cât se poate de românesc. Să mâncăm cu toții la masă, să gătim împreună, să facem aceste sărbători în familie.

Îmi place când miroase a mâncare în toată casa, copiii trebuie să fie prezenți la procesul acesta. Mă ajută să spăl vasele, pun înapoi vesela, le dau sarcini. Îmi place să crească cu sentimentul acesta de firesc, de lucru făcut în casă, de pregătire de sărbătoare. Ne place să facem lucrurile acestea.”, ne-a mai spus îndrăgita prezentatoare. 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete
Tagurile articolului: cozonac  craciun  mirela vaida  rețetă 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel