Mit sau realitate. Zincul, remediu MINUNE care te ajută să treci mai ușor peste răceală. Iată ce au constatat specialiștii
Data publicării:
Pastilele și siropurile cu infuzie de zinc sunt alegeri populare pentru cei care luptă împotriva simptomelor răcelii, iar multe produse susțin că reduc durata de viață a răcelii comune. 

Un studiu de meta-analiză din 2020 publicat în American Journal of Tropical Medicine and Hygiene a constatat că durata răcelii a fost redusă cu aproximativ 2 zile în urma utilizării pastiluțelor de zinc față de cei care au folosit un placebo. Cu toate acestea, concluziile studiului au fost considerate părtinitoare, iar limitările de proiectare nu au putut determina o certitudine a dovezilor. 


Un studiu mai recent publicat în BMJ Open în 2021 a constatat că, pentru adulții care nu au deficit de zinc, suplimentarea cu zinc a redus durata simptomelor. Din nou, însă, calitatea dovezilor a fost limitată.

Este și mai greu de argumentat în favoarea eficacității zincului după ce se iau în considerare rezultatele unui studiu din 2020 publicat în BMJ Open. Acesta a constatat că zincul prelungește de fapt durata de viață simptomatică a răcelii participanților, iar cei care au luat placebo au dus-o chiar mai bine. 

Remedii împotriva răcelii care funcționează

Poate că experții în sănătate nu sunt de acord cu privire la eficacitatea zincului pentru ameliorarea răcelii, dar există câteva lucruri asupra cărora sunt de acord și care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine mai repede. 


Consumul de suficiente lichide, în special lichide clare, fără cofeină, vă poate ajuta să vă mențineți hidratat. Deshidratarea este mai frecventă în cazul unor lichide precum cafeaua, sucurile și alcoolul, așa că veți dori să le evitați până când vă veți recupera. Simptomele comune ale deshidratării sunt amețeala, oboseala, confuzia și urinarea mai puțin, ceea ce poate face ca lupta cu o răceală să fie foarte dureroasă (Theraflu). 


În plus, consumul de lichide calde, fără cofeină, poate ajuta la spargerea congestiei. Cele mai bune sunt ceaiul din plante sau apa caldă cu lămâie și miere, potrivit Mayo Clinic. 

Un alt remediu de casă complet natural care poate ajuta la calmarea simptomelor răcelii este să faceți gargară cu puțină apă sărată diluată. Pentru febră, dureri, analgezicele fără prescripție medicală vor fi probabil de ajuns. În cele din urmă, asigurarea unei odihne suficiente este esențială pentru o recuperare rapidă.


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: raceala  remedii  sănătate  zinc 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Adevărul despre banane. Ce efect au asupra rinichilor

O alimentație echilibrată este baza unei vieți...

pixel