Cu ce se confruntă Adela Popescu și Radu Vâlcan. Actrița a povestit totul: „Pur și simplu nu mă pot abține”
Medicul Virgiliu Stroescu a vorbit despre unul dintre obiceiurile pe care trebuie să le introduci în fiecare dimineață în rutina ta, pentru a începe ziua într-un mod cât mai energic și pentru a-i oferi organismului tău resursele de care are nevoie, după câteva ore de somn, pentru o funcționare optimă. Este vorba despre faptul că ar trebui să bei mereu pe stomacul gol cel puțin două căni de apă, iar specialistul explică și de ce.
„Noi trebuie să bem pe zi cam 2 litri de apă, cei care au suficiență renală nu au voie, deci în mod normal. Se bea dimineața obligatoriu, când te scoli, jumătate de litru de apă. De ce? Păi 250 de grame pierdem prin respirație, mai transpirăm, mergem la baie, urinăm și se pierde apa. Dimineața când bem o cană mare sau două căni, a doua cană e foarte interesantă. Intestinele sunt goale, noaptea au stat și ele, când bei apa, ea spală toate intestinele, pentru că și ele au nevoie și trebuie să le șteargă cineva. Deci o cană de apă este pentru pierderile din timpul nopții, iar o cană pentru spălat.”, a declarat medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.
Mai mult, apa pe care o consumi la prima oră a dimineții, imediat ce te-ai ridicat din pat, trebuie să fie la temperatura camerei, atrage atenția specialistul. Faci o mare greșeală dacă o consumi direct de la frigider, iar explicația este simplă.
„Având apă, nu mai bei la masă, ești hidratat. Am vorbit cu sute de persoane și mi-au zis că de când fac asta, e altă viață. Noi avem 37 de grade, trebuie să fie o apă obișnuită, la temperatura camerei e foarte bună. Dimineața nu e bine să fie apă rece, pentru că tubul digestiv merge mai prost.
Lămâia e acidă ca atare, dar în intestine e alcalină, e interesantă, e bine să bem apa alcalină.”, a completat specialistul.
Știm cu toții că masa de dimineață e esențială pentru sănătate. Astfel, după ce ți-ai hidratat organismul cu cele două pahare de apă, e momentul să te pui la masă. Ai grijă însă ca în farfurie să nu fie prezente și cărnurile, atrage atenția specialistul.
„Nu mâncăm dimineața friptură, pentru că ea nu dă energie, scoate energia din om, altă prostie. Nu se mănâncă dimineața carne, doar proteine simple, de origine vegetală, care sunt mai ușoare.”, mai spune el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate