Adriana Bahmuțeanu, noi dezvăluiri despre cei doi copii ai săi. Ce se întâmplă băieții săi și ai lui Silviu Prigoană: „Ei confundă fratele cu tata”
Mihaela Bilic este renumită pentru sfaturile pe care le dă mereu pe rețelele de socializare sau la TV oamenilor, astfel încât aceștia să învețe să urmeze un stil de viață cât mai echilibrat sau chiar să slăbească. Celebrul nutriționist deține extrem de multe trucuri pentru o dietă cât mai reușită, iar „rețeta” de succes stă într-un pachet de obiceiuri alimentare. Așadar, nu este important doar să mâncăm sănătos, ci mai trebuie să respectăm o regulă cu strictețe, dacă ne dorim să pierdem în greutate, dar și să avem o viață sănătoasă. Este vorba despre mâncatul între mese, spune Mihaela Bilic, care explică tot fenomenul care are loc în stomacul nostru.
”Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv.
Procesul de digestie și metabolizare consumă mai multă energie decât respirația și circulația sângelui. Nu vă fie teamă să mâncați mai rar! Iar dacă auziți zgomote la nivelul abdomenului, nu sunt intestinele care suferă de foame, este complexul motor migrant care face curățenie în intestin”, dezvăluie nutriționistul Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Alimentele pline de zahăr pe care le consumăm zilnic. Anca Alungulesei avertizează: „Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe pe zi”
Știm cu toții că salatele sunt recomandate într-o dietă, însă te-ai gândit vreodată că până și aici există câteva restricții alimentare? Mihaela Bilic spune că brânza, un aliment inofensiv, la prima vedere, este, de fapt, plină de grăsimi și oferă o sațietate mică, pe o scurtă perioadă de timp.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru.”, a spus Mihaela Bilic.
VEZIși: Patru motive pentru care trebuie să bei lapte. Beneficiile neștiute pe care le are pentru sănătate
Mai mult, nutriționistul a dezvăluit faptul că secretul tinereții fără bătrânețe există și nu este doar o zicală din basme. Acesta e mai aproape decât ne-am fi imaginat vreodată.
„Colagenul, secretul tinereții fără bătrânețe. Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi.”, spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: alimente dietă gustare mihaela bilic rontait sfaturi
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...