Motivul pentru care trebuie să gătești pastele al dente. Carmen Brumă: „Ajută sănătatea și silueta”
Data publicării:
Carmen Brumă a explicat cum ar trebui să consumăm pastele, dacă vrem să beneficiem de toate proprietățile lor. 

Carmen Brumă este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste și antrenoare de fitness din țara noastră. Vedeta a cunoscut succesul chiar pe propriul ei corp, reușind să slăbească zeci de kilograme în timpul adolescenței, când a trecut printr-o mare cumpănă, din cauza kilogramelor în plus. Acum, aceasta vrea să ajute cât mai multe femei să ajungă la greutatea ideală, motiv pentru care oferă diferite sfaturi nutriționale gratis, chiar pe rețelele de socializare. În ultima sa intervenție, soția lui Mircea Badea a explicat tuturor de ce este mai bine să consumăm pastele al dente.  

„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge. Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Te poate interesa și: Alimentul care ajută ficatul și crește imunitatea. Cristian Mărgărit, nutriționist: „Trebuie să ocupe cea mai mare parte din dieta noastră”

 

Carmen Brumă, semnal de alarmă asupra produselor din comerț

Într-un alt videoclip, Carmen Brumă a ales să vorbească despre capcanele care se ascund în produsele procesate, din comerț. Vedeta a explicat faptul că multe dintre acestea conțin un nivel ridicat dintr-un tip de grăsime, care este extrem de periculos asupra sănătății. 

„Cel mai periculos tip de grăsime pe care îl găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată, așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans. El nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs, conform legislației. Chiar dacă are un procent mai mic de cele două grame, este bine să-l eviți.”, a mai spus antrenoarea de fitness, într-o altă intervenție. 

Citește și: Cum să scapi de kilogramele acumulate de sărbători. Carmen Brumă, trei sfaturi esențiale

Alimentul care te scapă de gripă

Și, pentru că suntem în sezonul virozelor, când prevenția și tratamentele naturiste sunt la mare căutare, Carmen Brumă le-a dezvăluit recent fanilor săi care este alimentul ce previne gripa și răceala. Este la îndemâna oricui, cunoscut din cele mai vechi timpuri și poate face minuni, promite celebra nutriționistă. 

„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă, să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid, care este cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel, pentru un aport de vitamina C, este senzațional.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Când NU trebuie să te cântărești. Carmen Brumă: „Plusurile pe cântar sunt cauzate de retenția de lichide”


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete
Tagurile articolului: beneficii  Carmen Bruma  paste al dente  silueta 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel