Motivul pentru care vă simțiți încă obosit, după ce vă treziți dimineața. Explicația specialiștilor
Data publicării:
Te simți obosit foarte des? Nu există nicio cantitate de cafea care să vă ajute să rămâneți treaz? Ei bine, s-ar putea să nu fie din cauza stresului sau a unui somn prost. Există diferite lucruri care ar putea să te facă să te simți obosit dimineața. 

1. Hidratat

Primul lucru care te va face să te simți obosit, este atunci când nu bei suficientă apă. Dacă nu bei multă apă, tensiunea arterială va scădea, iar creierul tău va primi mai puțin oxigen. Atunci când creierul nu primește atât de mult oxigen, te vei simți un pic leșinat. Așadar, încercați să beți puțină apă imediat după ce vă treziți.

2. Tiroida

Tiroida ta este o glandă care produce hormoni. Iar acești hormoni sunt folosiți pentru a regla senzația de foame sau oboseală. Atunci când tiroida nu funcționează corect, te vei simți obosită mai des. Iar acesta ar fi un bun indicator pentru a face o vizită la medic și a o verifica.

3. Stresul

Unul dintre principalele motive pentru problemele mentale și fizice, este stresul. Și astfel, atunci când te simți obosită, ar putea fi cauzat de stres. Te simți foarte stresată și obosită din această cauză? Atunci s-ar putea să vrei să găsești o modalitate de a reduce stresul. Dacă nu știi cum, ai putea cere sfatul medicului tău.

4. Alcoolul

Alcoolul ar putea să te facă să adormi mai repede, dar nu te face să dormi mai bine. Calitatea somnului scade și asta înseamnă că te trezești obosit. Dacă bei alcool de mai multe ori pe săptămână, ar fi bine să reduci consumul pentru a îmbunătăți calitatea somnului tău.

5. Apnee în somn

Dacă vă simțiți foarte obosit când vă treziți dimineața, s-ar putea să suferiți de apnee în somn. Aceasta este o tulburare de respirație legată de somn care te face să te oprești din respirat timp de aproximativ zece secunde în timpul somnului. Iar asta înseamnă că nu vei ajunge niciodată pe deplin în stadiul de somn profund, ceea ce duce la oboseală atunci când te trezești. S-ar putea să nu observați acest lucru de unul singur, dar partenerul dumneavoastră v-ar putea ajuta să vă dați seama dacă este sau nu cazul. Dacă bănuiți că aveți apnee în somn, ar trebui să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

6. Trage un pui de somn

Dacă dormiți în timpul zilei, aceste sieste ar putea să vă facă să vă simțiți obosit când vă treziți. Mai ales dacă dormiți mai mult de treizeci de minute. Atunci când ațipiți atât de mult timp, s-ar putea să intrați în somnul REM. Când vă treziți în somnul REM, vă treziți mai obosit decât dacă v-ați trezi după un somn scurt de zece minute, potrivit tips-and-tricks.co

Ce înseamnă dacă te trezești mereu la 3 dimineața

Experții în somn din domeniul medical spun că cel mai frecvent motiv pentru care ne trezim la ora 3 dimineața este faptul că acesta este momentul din noapte în care majoritatea dintre noi intră în faza REM a ciclului de somn, care este cea în care visăm. Dacă vă treziți la această oră, ar putea fi din cauza unor vise de anxietate. Alți factori care pot perturba somnul includ stresul, insomnia, îmbătrânirea, anumite medicamente, apneea de somn sau neuropatia, precum și anumite alegeri legate de stilul de viață. Consultați un medic sau un terapeut dacă aveți motive să credeți că cauza ar putea fi fizică sau emoțională.

Acestea fiind spuse, dacă factorii medicali au fost excluși, merită să cunoașteți semnificațiile spirituale din spatele trezirii la această oră anume din noapte.

Dacă vă puneți această întrebare, există câteva semnificații spirituale care pot explica de ce vă treziți mereu la ora 3 dimineața sau aproximativ la aceeași oră în fiecare noapte. Trezirea la anumite ore ale nopții, mai exact între orele 2 a.m. - 5 a.m., poate însemna atât de multe lucruri interesante.

1. Cea mai frecventă explicație pentru trezirea la ora 3 dimineața este că ai parte de o trezire spirituală!

Da, așa este. Unii spun că ora 3 dimineața este ora la care lumea spirituală și cea fizică sunt slabe. Poate că ceva din lumea spirituală îți dorește atenția sau poate că îngerul tău păzitor încearcă să te avertizeze cu privire la vești importante.

2. De asemenea, s-ar putea să te trezești la ora 3 dimineața pentru că te confrunți cu o tristețe incredibilă.

În timpul acestor ore, este asociat în mod obișnuit cu un sentiment copleșitor de tristețe. Este posibil să te trezești în acest interval orar din cauza faptului că subconștientul tău se simte deprimat din cauza a ceva ce ai trăit.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă așa te simți este să încerci să găsești motivul pentru care te-ai simțit trist. Înainte de a merge la culcare, implică-te în activități care aduc bucurie în viața ta.

3. S-ar putea să te întorci din lumea viselor prin proiecție astrală.

O altă semnificație comună a trezirii la ora 3 dimineața este Proiecția Astrală. Probabil că ai auzit despre acest termen o dată sau de două ori, dar, la fel ca mine, probabil că nu te-ai apucat să investighezi în profunzime ce este de fapt acest fenomen, potrivit yourtango.com 

Proiecția Astrală este o experiență în afara corpului și este descrisă ca un vis de veghe amestecat cu o experiență de moarte apropiată.

Aceste experiențe pot schimba viața și se dovedesc a fi adevărate atunci când oamenii dezvăluie lucruri pe care le-au învățat în timpul proiecției astrale și pe care nu le-ar fi putut cunoaște în alt mod.

4. S-ar putea să trebuiască să fii mai blând cu tine însuți

Este posibil să fii foarte dur cu tine și cu munca pe care o produci, iar acesta poate fi un semn pentru tine să o lași mai moale cu tine! Nu trebuie ca totul la tine sau la viața ta să fie perfect. Te plasezi pe tine și pe ceilalți pe piedestaluri înalte, dar odată ce oricare dintre cei doi nu îndeplinesc aceste așteptări, te frustrează incredibil. Din acest motiv, este posibil să ai probleme de încredere cu o mulțime de oameni care intră în viața ta. Chiar dacă știi că nu toată lumea te va trăda, există ceva în adâncul sufletului tău care spune altceva.

5. Îngerii tăi păzitori ar putea încerca să te contacteze.

Dacă te-ai trezit vreodată la ora 3:33 dimineața, acesta poate fi un semn că îngerul tău păzitor încearcă să te contacteze!

Toate acele lucruri la care te-ai rugat sau pe care le-ai manifestat se întoarce acum la tine, în formă spirituală!


Cât de minunat este să ai propriul tău înger care vine la tine într-un moment de vulnerabilitate pentru a te ajuta să înțelegi de ce te gândești la unele dintre aceste lucruri?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   oboseala  sănătate  somn 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel