Ce face Cristina Joia când nu schimbă destine la Visuri la cheie? Detalii surprinzătoare despre viața ei de zi cu zi: „Cred că pur și simplu mă face fericită”
Doctor Simona Carniciu a discutat despre diferențele importante dintre murăturile în oțet și cele în saramură, explicând că murăturile conservate cu oțet sunt procesate termic, de obicei prin metoda bain-marie, ceea ce le face să aibă un risc mai mic de a conține bacterii benefice, cum ar fi probioticele. Aceste bacterii sunt esențiale pentru sănătatea microbiomului intestinal.
De asemenea, Dr. Carniciu a menționat că persoanele care suferă de hipertensiune trebuie să fie atente la consumul acestor murături, având în vedere că ele conțin cantități mari de sare și potasiu, care pot influența echilibrul electrolitic și tensiunea arterială. Totuși, chiar și pentru aceste persoane, există soluții, precum desărarea murăturilor sau consumul moderat de zeamă de murături, care poate fi o opțiune benefică, având în vedere că probioticele din aceste murături ajută la îmbunătățirea metabolismului și digestiei, promovând o sănătate gastro-intestinală bună.
„Murăturile în oțet de obicei le pui la bain-marie și le sterilizezi. Deci, din start, vorbim de o posibilitate redusă de a avea acele bacterii importante pe care le numim probiotice. Acum, rămânem la varianta mai sănătoasă, în care sunt crude, nu au nicio expunere la temperaturi, și anume cele în saramură. Sunt bune, dar trebuie să fie atenți cei care au hipertensiune arterială pentru că au multă sare și potasiu și atunci este important să aibă grijă să dozeze.
Dar chiar și ei pot să guste zeamă de murături sau să desăreze înainte și să consume cu precauție. Au probiotice, iar probioticele hrănesc microbiomul intestinal. Lucrul acesta se reflectă într-un metabolism bun, crește metabolismul. Apoi, putem să vorbim despre o sănătate gastro-intestinală bună, un tranzit bun, digestie bună”, a explicat Doctor Simona Carniciu, medic specialist Diabet, Nutriție, Boli Metabolice și Doctor în Ştiinţe Medicale.
Te-ar putea interesa și: Cu ce probleme de sănătate se confruntă Andreea Marin. Vedeta a povestit prin ce a trecut: „Nu mă puteam ridica din pat”
De asemenea, Dr. Carniciu a adus în discuție beneficiile murăturilor și ale zeamei de murături pentru persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2 și hipertensiune arterială. Ea a subliniat că, deși mulți diabetici se confruntă și cu hipertensiune, consumul de murături sau zeamă de murături poate fi benefic dacă este făcut cu măsură. Aceste murături sunt o sursă bună de probiotice, care ajută la echilibrarea microbiomului intestinal, dar și de vitamine și minerale esențiale pentru organism. În plus, specialista a menționat că potasiul din zeama de murături poate fi de ajutor pentru ameliorarea crampelor musculare.
Totuși, ea a avertizat că, deși zeama de murături este plină de electroliți care ajută la hidratare și la menținerea echilibrului mineral al corpului, consumul excesiv nu este recomandat, deoarece poate duce la un dezechilibru, ceea ce poate crea probleme suplimentare de sănătate. De aceea, este important ca persoanele să consume murăturile cu moderatie și să țină cont de nevoile lor specifice de sănătate.
„Putem să vorbim de diabet zaharat tip doi pentru că deși sunt deși sunt foarte mulți diabetici care au și hipertensiune, dacă ar consuma murături sau zeamă de murături, sunt benefice în cantități mici. Pe lângă probiotice, mai conțin și vitamine și minerale și te hidratează. Încărcătura aceasta de potasiu poate să ne ajute în crampe musculare. Varza și conopida mi se par cele mai bune din punct de vedere nutrițional, din multe puncte de vedere, nu doar fibrele, ci și componentele antioxidante. Zeama de murături este foarte încărcată în electroliți, ceea ce este bine, dar nu poți să bei un litru pentru că aduci o cantitate prea mare și faci un dezechilibru”, a mai spus Doctor Simona Carniciu, în cadrul emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Loredana Tanase
Categorie: Sanatate
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Anca Hâncu, doctor în...