Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Specialiștii nutriționiști ne explică foarte clar că murăturile sunt adevărate bombe de sănătate pentru organismul nostru. Mai mult decât, ne invită să fim foarte atenție ca, mai ales iarna, să le adăugăm în alimentația noastră.
„Murăturile sunt legume sau fructe conservate în oțet sau saramură. În funcție de ingredientele folosite, pot fi: dulci, sărate sau picante. Murăturile conțin probiotice, bacterii bune, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, diminuează efectele stresului oxidativ și împiedică dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.”, explică specialistul nutriționist Wasim Nazer.
Nutriționistul Wasim Nazer elaborează o listă cu 6 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de murături.
1. Murăturile conțin bacterii bune care contribuie la descompunerea zaharurilor din alimente, ceea ce are un efect pozitiv asupra digestiei.
2. Microflora din murăturile fermentate îmbunătățește microbiota intestinală. Lactobacillus rhamnosus GG restabilește echilibrul microbiomului intestinal.
3. Consumul de alimente fermentate, inclusiv de boabe de soia și murături, diminuează efectele și simptomele diabetului de tip 2.
4. Murăturile conțin cantități mari de vitamina C și vitamina E, care vin la pachet cu proprietăți antioxidante. Alimentele fermentate au în compoziție antioxidanți esențiali precum: riboflavină, acid folic, cobalamină, menachinonă și tiamină.
5. Murăturile sunt o sursă importantă de fibre de aceea oferă o senzație de sațietate pe termen lung, reducând astfel pofta de mâncare și cea de dulce.
6. Murăturile reprezintă o sursă importantă de bacterii probiotice. Probioticele ajută la prevenirea apariției tumorilor canceroase la nivelul: colonului, ficatului și vezicii urinare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...