Top 3 zodii care au parte de ghinion până la sfârșitul anului 2024. Mihai Voropchievici: „Sunt în top! Atrag probleme ca un magnet”
Ingrediente:
2 dovlecei
2 vinete
500 g carne tocată de pui
2 cepe medii
3 căței de usturoi
250 ml sos de roșii
Cimbru uscat
Sare/piper
Ulei de măsline
Pentru sos:
1 cana de smantana
3 oua
Mod de preparare:
Aveți nevoie de o tavă pentru cuptor, pe care trebuie să o ungeți cu puțin unt sau ulei de măsline.
Trebuie să curățați vinetele de coajă și să le tăiați felii. Le presărați cu sare și le lăsați la scurs circa 1 oră. După ce s-au scurs bine, le dați printr-un jet de apă și le urcați cu hârtie absorbantă. După ce sunt bine uscate, se coc într-o tigaie grill.
Dovleceii îi curățați bine și îi tăiați felii, ceapa tocată cât mai mărunt iar usturoiul dat prin presă. Ceapa trebui călită în 2 – 3 linguri de ulei. După ce devine sticloasă, adaugă usturoiul și carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și sosul de roșii. Trebuie fierte la foc mic, până ce sosul începe să scadă.
În tava unsă cu unt sau ulei puneți un strat de vinete și peste se pune jumătate din compoziția de carne. Se așează feliile de dovlecel (pe care trebuie să le dați prin făină sau pesmet) și peste se adaugă restul de carne. Peste carne se pun vinetele rămase.
Trebuie să amestecați ouăle cu smântână sau cu iaurt gras, peste care adăugați sare, piper și să turnați aceste sos peste compoziția din tavă.
Tava se pune în cuptorul încins la circa 180 grade și se coace pentru 45 – 50 minute.
Masa este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecei musaca retete vinete
Roxana Ivanciu vine cu...