Musaca de vinete cu carne tocată: o rețetă celebră, cunoscută și apreciată
Data publicării:
Musacaua este o mâncare cunoscută în special în  Balcani, dar raspândită și în alte colțuri ale lumii. E rețetă care ne place mult și pe care o putem  prepara destul de des.   

Ingrediente

2 vinete mari, 600 g de carne tocată, 250 ml de suc de roșii, 3 linguri de ule, 1 ou, 200 g de cascaval, 150 g smântână, 1 ceapă mare și 3 căței de usturoi, sare și piper. 

2 vinete mari600 g de carne tocata (vita, porc, pasare, oaie)250 ml de suc de rosii2-3 linguri de ulei1 ou200 g de cascaval (mozzarela sau parmezan)150 g de smantana groasa1 ceapa mare2-3 catei de usturoisarepiper

Mod de preparare

Îndepărtăm o parte din coaja vinetelor, pentru nceput. Tăiem vinetele rondele sau lungi. Presărăm cu sare feliile de vinete, pe ambele părți. Le lăsăm să stea pentru jumătate de oră, să se înmoaie și să iasă sucul amar din ele. 

Așezăm vinetele pe o tavă de cuptor, pe care am tapetat-o înainte cu hârtie de copt, le stropim cu puțin ulei și le punem la cuptor la foc maxim, pentru 10 minute, cât să se înmoaie. 

Într-o tigaie punem uleiul, ceapa, usturoiul și amestecăm timp de 2-3 minute, nu trebuie să le prăjim, doar cât să se înmoaie puțin.  Adaugăm și carnea, continuând să amestecăm. Punem apa fierbinte, în jur de 100 ml de apă, ca să putem desface carnea tocată mai bine. Punem capacul și laăsăm totul să fiarbă înăbușit, până când se înmoaie bine carnea și ceapa, durează aproximativ 15-20. 

Adăugăm sucul de roșii, un vârf de lingurița de sare, un vârf de linguriță de piper, amestecăm și lăsăm să fiarbă timp de 10 minute, apoi gustăm și vedem dacă mai este nevoie de sare și piper. 

Pregătim tava din ceramică, pe care am tapetat-o cu o lingură generoasă de unt și puțin pesmet. Așezăm un strat de vinete în tavă, apoi turnăm carnea și o nivelăm bine. Presărăm jumătate din cașcavalul răzuit, iar deasupra așezăm celelalte vinete. Într-un bol răsturnăm smântânta, oul, punem puțină sare și puțin piper, apoi amestcăm totul. Acest amestec se toarnă deasupra, într-un start uniform. 

Punem tava la cuptor la o temperatură de 180-200 de grade, pentru aproximativ 20 de minute, cat sa se uniformizeze aromele, iar cascavalul sa se topeasca frumos.

Poftă bună 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: musaca cu vinete  retete 



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Mercur retrograd din 26 noiembrie. Care vor fi cele mai afectate zodii: „Vom simți tristețe, neputință, neîncredere”




pixel