Muzeul Naţional al Ţăranului Român, vizitat din telefon. Tur virtual inedit
Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR) relansează tururile sale virtuale şi oferă posibilitatea vizitatorilor să le poată accesa şi pe smartphone ori tabletă.

"Muzeul Naţional al Ţăranului Român este unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spaţiul virtual, putând fi vizitat de către oricine şi de oriunde din faţa unui calculator. Astfel, în septembrie 2010 am lansat turul virtual al expoziţiei permanente a muzeului. În 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNŢR, iar în 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilăriei. După 10 ani, în decembrie 2020, am reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash şi migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă", informează un comunicat al MNTR transmis Agerpres.

Expoziţia permanentă a muzeului are un tur virtual deosebit de bogat, disponibil la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoţite de explicaţiile bilingve română/engleză ale audioghidului.

Turul virtual al bisericilor Muzeului Ţăranului, disponibil pe biserica.muzeultaranuluiroman.ro, cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia muzeului, clădite în afara incintei: Groşii Noi, Juliţa şi Troaş din judeţul Arad şi Lunca Moţilor şi Bejan din judeţul Hunedoara. Două sunt aduse la Bucureşti şi expuse, cea de la Mintia, în sala Reculegere, pe care o puteţi vedea în turul expoziţiei permanente, şi cea de la Bejani, aflată în curte. Celelalte patru, restaurate, păzite şi îngrijite sunt conservate in situ.

Vizitatorii sunt, de asemenea, aşteptaţi în Muzeul virtual al Copilăriei, pe childhoodmuseum360.eu/ro.

"Exploraţi imaginarul copilăriei de la sat şi de la oraş şi aflaţi despre sărbători, jocuri şi jucării tradiţionale, boală şi vindecare, nume de băieţi şi fete, texte scrise de şi pentru copii şi câte altele", precizează organizatorii.

Autor: Spectacola | Dată: 15 dec, 11:46

Bancul serii: Altă soție

Fata îl sună pe iubitul ei şi plânge. Băiatul îngrijorat întreabă:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții