Muzeul Naţional al Ţăranului Român, vizitat din telefon. Tur virtual inedit
Data publicării:
Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR) relansează tururile sale virtuale şi oferă posibilitatea vizitatorilor să le poată accesa şi pe smartphone ori tabletă.

"Muzeul Naţional al Ţăranului Român este unul dintre primele muzee din România care a făcut trecerea către spaţiul virtual, putând fi vizitat de către oricine şi de oriunde din faţa unui calculator. Astfel, în septembrie 2010 am lansat turul virtual al expoziţiei permanente a muzeului. În 2012 am finalizat turul virtual pentru bisericile din lemn aflate în custodia MNŢR, iar în 2013 am realizat Muzeul virtual al Copilăriei. După 10 ani, în decembrie 2020, am reînnoit toate aceste proiecte, odată cu perimarea tehnologiei flash şi migrarea către limbajul html5, astfel încât publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandată de vizitare pe internet, ci şi de pe smartphone ori tabletă", informează un comunicat al MNTR transmis Agerpres.

Expoziţia permanentă a muzeului are un tur virtual deosebit de bogat, disponibil la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/, fiecare sală fiind reprezentată prin mai multe panorame foarte detaliate, însoţite de explicaţiile bilingve română/engleză ale audioghidului.

Turul virtual al bisericilor Muzeului Ţăranului, disponibil pe biserica.muzeultaranuluiroman.ro, cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se află în custodia muzeului, clădite în afara incintei: Groşii Noi, Juliţa şi Troaş din judeţul Arad şi Lunca Moţilor şi Bejan din judeţul Hunedoara. Două sunt aduse la Bucureşti şi expuse, cea de la Mintia, în sala Reculegere, pe care o puteţi vedea în turul expoziţiei permanente, şi cea de la Bejani, aflată în curte. Celelalte patru, restaurate, păzite şi îngrijite sunt conservate in situ.

Vizitatorii sunt, de asemenea, aşteptaţi în Muzeul virtual al Copilăriei, pe childhoodmuseum360.eu/ro.

"Exploraţi imaginarul copilăriei de la sat şi de la oraş şi aflaţi despre sărbători, jocuri şi jucării tradiţionale, boală şi vindecare, nume de băieţi şi fete, texte scrise de şi pentru copii şi câte altele", precizează organizatorii.


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Expozitii
Tagurile articolului: mntr  muzeu  taranului  tur  virtual 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



TM2023: Amintiri despre bucatele din verile de odinioară

Iubitorii gusturilor inedite sau cei care doresc să...

pixel