Rețetă negresă. Cel mai simplu mod de a prepara celebrul desert
Data actualizării:
Data publicării:
Negresa este un desert perfect de savurat atât de cei care țin post, dar și de restul oamenilor.

 

Ingrediente:

  • 1 cană zahăr
  • 1 cană apă minerală
  • ½ cană ulei
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri gem de prune
  • 2 căni făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru glazura negresei:

  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură esență rom

Cea mai rapidă rețetă de ostropel. Adreea Bănică te învață pas cu pas: „Mă veți pomeni”

Mod de preparare:

Modul de preparare este unul foarte simplu, astfel încât oricine poate face această rețetă, indiferent de experiența pe care o deține în bucătărie. Așadar, prima dată se amestecă într-un bol zahărul, împreună cu apa, până când acesta de dizolvă. După, se adaugă zahărul vanilat și sarea. 

Toate aceste ingrediente se omogenizează bine, după care se adaugă cacaua, gemul, făina, dar și praful de copt. Toate ingredientele de amestecă bine, iar când compoziția este perfect omogenizată, se toarnă într-o tavă de copt, pe care am tapetat-o înainte cu hârtie. Aceasta se introduce apoi în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade. 

Cât timp prăjitura stă în cuptor, ne apucăm de prepararea glazurii. Așadar, amestecă zahărul, împreună cu cantitatea de cacao și apa și pune-le la foc mic, amestecând continuu. Trebuie să obții o cremă grosuță, așadar când aceasta se îngroașă, se adaugă uleiul. Se omogenizează bine, după care se adaugă și contitatea de rom, după care se oprește focul. Glazura de toarnă fierbinte peste prăjitură, după care se decorează cu nucă sau cu fulgi de cocos. Poftă bună!

Cum prepari untul acasă. Chef Joseph Hadad: „Merge atât întins pe pâine, cât și pus pe fripturi sau porumb copt”

Rețeta de negresă a Andreei Marin

Andreea Marin nu este doar una dintre cele mai îndrăgite vedete din țara noastră, ci și o gospodină desăvârșită. Vedeta le-a dezvălui în urmă cu mai mult timp fanilor, propria rețetă de negresă. 

Ingrediente:

  • 160 gr ciocolata neagră topită
  • 175 gr unt topit
  • 3 ouă bătute
  • 40 gr cacao
  • 80 gr făină de migdale ( nu făină albă !)
  • 50 gr migdale și cocos fulgi - pentru ornament la final
  • 100 gr pudră de ștevie sau 5 picaturi ștevie sirop
  • eventual câteva nuci

„Se amestecă toate fără fulgii ce se pun la final, eu am pus și puțin gem fără zahăr, îmi place combinația ciocolată - căpșuni. Nu uitați sa puneți in tava de chec hârtie de copt. Se bagă la cuptor 30 min la 190 grade.

Din exces de zel, am ales cea mai amară ciocolată, m-am uitat eu pe spatele ciocolatei la conținut și am ales ceva... De neîndulcit, nici dacă puneam o sticlă întreagă de sirop de ștevie nu reușeam, a ieșit de-a dreptul amară! Am ratat. 

Ciocolata potrivită era cea cu puțin îndulcitor de ștevie și un procent de cacao mai mic, o găsiți în supermarket sau online. În ultima poză, vedeți a doua ispravă: când am scos ciocolata fierbinte, cea bună, pe care am topit-o, am scăpat bolul, căci graba strică treaba. Și nu mai aveam rezervă, așa că... A treia încercare abia a fost cu noroc. Dar a meritat! Poftă mare!”, scris Andreea Marin, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Anca Țurcașiu, rețetă delicioasă de spanac: „Un deliciu. Mâncarea mea preferată”. Îl pot savura și cei care țin post

 


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Retete
Tagurile articolului: Andreea Marin  negresa  reteta de post 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel