Neurodiversitatea este un mod diferit de a vedea lumea
Data actualizării:
Data publicării:
Neurodivergența este o afecțiune specială în creier, de care pot suferi copiii, prin urmare, iată câteva recomandări pentru părinți.

Potrivit Ciudad Obregón, Sonora, puțini oameni știu ce este neurodivergența și că din copilărie pot suferi de ea, dar ce este? Psihoterapeutul clinic Elisa Luz Soto Ceballos de la Centrul de Integrare a Familiei și Adolescenților (CIFA) spune că conceptul de neurodiversitate a fost inventat în anii 1990 de comunitatea persoanelor care studiau autismul.

Psihologul a explicat că aceasta este o condiție a funcționării creierului, nu este rea sau deficitară, dar este o varietate a creierului uman care are alte puncte forte și alte provocări”.

Copiii cu neurodivergență

Psihoterapeutul a explicat că ajutarea copiilor cu neurodivergență de către terapeuți se face pentru a gestiona autosuficiența copiilor, cu care aceștia reușesc să-și dezvolte progresul în atitudini, activități, procese mentale și mai ales în adaptarea mediului său. 

Ce pot face tăticii?

Elisa Luz Soto a spus că, în calitate de părinți, primul lucru care trebuie luat în considerare, atunci când un copil vine acasă cu o situație neurodivergentă, indiferent dacă este de la naștere sau o problemă de dezvoltare precum caracteristicile spectrului autist - care apar la copiii cu vârste între doi sau trei ani, este important să aveți un „diagnostic precis al spectrului autismului”.

„Există și alte situații când încep, cum ar fi o problemă de vorbire, învățare formală, predare la școală sau la domiciliu. Unele tulburări de comportament, exemplu de tulburare cu deficit de atenție sau cu hiperactivitate - atunci când au probleme de atenție sau nu pot fi încă pe un loc ”, a explicat pshihologul potrivit Ciudat Obregon
 

Recomandare

Dacă ești mamă singură sau  tată singur,  Elisa Soto spune că „trebuie făcută o treabă pentru a accepta această realitate, deoarece este un proces de durere, deoarece va fi lăsat în urmă ideologia unui copil care a trebuit să fie capabilă să accepte pe deplin această persoană care astăzi face parte din viața lor și să o accepți înseamnă să o vezi în întregime, cu caracteristicile sale generale așa cum este " și a comentat că acest lucru este important, deoarece poate duce la separări de familie.
 

Diagnostic

Aceștia pot începe să caute un diagnostic profesional bun pentru copil, care să ofere liniile directoare pentru un tratament bun în dezvoltarea lor atât medicale, psihologice, fiziologice, terapii de diferite tipuri. Acest lucru este de obicei făcut de un neurochiholog, neurolog sau psihiatru. Pentru a genera un pachet de tratament bun, care este în mod regulat interdisciplinar, diverși profesioniști sunt la dispoziția familiei și a copiilor cu afecțiuni neurologice diferite. Se caută gradul de funcționalitate pentru a cunoaște ce instrumente au atât copilul, cât și mediul său, familia sau școala în relațiile sociale neurologice, emoțional-comportamentale, interpersonale.
 

Stabiliți obiective

Obiectivele familiei trebuie stabilite, ca un cuplu, dacă sunt mai mulți copii sau dacă intenționează să-i aibă, având în vedere că se poate face cu punctele forte și frustrările de a pune la punct un proiect de viață pentru a fi mai bun, dând baza că familia este menținută pe tot parcursul proces care va veni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: neurodivergență  Neurodiversitatea  sănătate 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori




pixel