Nicolai Tand, rețetă simplă de focaccia. Se prepară extrem de ușor și ai nevoie de doar 6 ingrediente
Data publicării:
Nicolai Tand le-a dezvăluit fanilor săi o alternativă gustoasă la pâinea tradițională pe care o consumăm adesea, în viața de zi cu zi. 

Nicolai Tand le-a oferit fanilor săi o alternativă delicioasă de "pâine" de casă, iar din imaginile surprinse de celebrul bucătar se vede cum preparatul este asemănător cu o focaccia autentică, un motiv în plus pentru care să-ți dorești să o prepari și tu. Conține doar câteva ingrediente de bază, se prepară extrem de ușor și poate fi consumată alături de o varietate de preparate, de la cele de mic dejun, până la supe, ori feluri principale. Mai jos, găsești atât lista de ingrediente, cât și modul de preparare rapid.

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 400 ml apă
  • 7-8 gr drojdie uscată
  • 1 vârf de zahăr (să crească aluatul)
  • 1 linguriță de sare (pusă înainte să întindeți aluatul)
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

Cu ajutorul ingredientelor de mai sus, se formează un aluat extrem de fraged și de elastic, care trebuie lăsat la frigider de seara, până dimineața, după cum spune chiar Nicolai Tand.

Apoi, când vine timpul să te apuci de prepararea propriu-zisă trebuie să pui mai mult ulei de măsline într-o tavă specială în care vei coace focaccia, după care să pui acolo întreaga compoziție. Apoi, cu ajutorul mâinilor, vei întinde aluatul elastic cât mai bine în toată tava, după care cu ajutorul degetelor va trebui să formezi mai multe găuri din loc în loc. După indicațiile oferite de Nicolai Tand, focaccia se pune ulterior la copt, iar când s-a rumenit perfect poate fi scoasă pe blatul de bucătărie. 

Pentru un gust suplimentar, poți presăra asupra ei, înainte de a o băga la copt, sare mare, roșii cherry, rozmarin, măsline, ori ale ingrediente pe care le preferi și care îți pot îmbunătăți considerabil rețeta.

Citește și: Nu consuma carne când ești răcit! Avertismentul Mihaelei Bilic: „Stați departe de mesele bogate”. Alimentul care te poate salva în această perioadă

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ???????????????????????????? ???????????????? (@nicolai_tand)

Adevărul despre pâine

După cum spuneam și mai sus, pâinea e delicioasă și ideală de a fi consumată într-o varietate de contexte, exact așa cum evidențiază și doctorul nutriționist Mihaela Bilic. Totuși, în cazul în care vrei să prepari rețeta de mai sus, dar nu știi exact dacă preparatul e ideal pentru a fi integrat în dietă, specialista spune că o poți servi fără grijă într-o cantitate moderată și evitând cele mai periculoase combinații pentru siluetă.

„La capitolul pâine trebuie să menționăm faptul că ea e bună cu tot ce este gras, plin de proteină sau grăsimi, cu brânzeturi, mezeluri, cu salata de vinete, cu icre și culmea, ele nu se pot mânca fără pâine sau nu mai au același farmec. Cert este că pâinea are undeva la 220 de calorii pe suta de grame, în timp ce mezelurile au de la 300 de calorii în sus. Contează mult proporția și să nu punem vina pe pâine.

„n momentul în care pâinea intră în farfurie, respectiva masă trebuie să fie cantitativ echilibrată, trebuie să respectăm porția corectă. Dacă mâncăm fără pâine, atunci putem fi mai generoși, depinde cât suntem de pofticioși și de mâncăcioși. Toate preparatele bogate în proteine și grăsimi nu au niciun fel de carbohidrat, deci e ideal să aducem o felie de pâine.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la știrile Pro TV.

VEZI și: Mihaela Bilic susține consumul de mezeluri. Declarațiile care au șocat medicii: „Sunt o supercarne”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel