Nu consuma carne când ești răcit! Avertismentul Mihaelei Bilic: „Stați departe de mesele bogate”. Alimentul care te poate salva în această perioadă
Data actualizării:
Data publicării:
Mihaela Bilic a vorbit despre legătura dintre fier și dezvoltarea bacteriilor în organism. 

În momentul în care răcim, încercăm să ne recăpătăm puterile cu fel de fel de trucuri și alimente minune, care să ajute la creșterea sistemului imunitar și să lupte împotriva virușilor și bacteriilor. Totuși, ce nu știi, este că pe lângă lucrurile pe care ar trebui să le introduci în organism în această perioadă, există un alimente pe care ar trebui să-l eviți total, atrage atenția Mihaela Bilic. Este vorba despre carne, care poate potența creșterea și răspândirea bacteriilor în organism. 

„Ne uităm cu uimire la sistemul imunitar, își face mereu plasă de protecție, să ne apere mai bine. Respirăm datorită fierului, în celulele roșii din sânge acesta se leagă de oxigen, de aceea fierul este vital, dar ca în orice infecție, organismul își ascunde fierul, îl închide pur și simplu să nu fie găsit de microbi, pentru că toate bacteriile au nevoie de fier să se dezvolte. Vedem această strategie când răcim, de fapt în toate infecțiile. Curge nasul? Stați departe de mese bogate în carne, dar nu uitați de cana cu lapte, ne ajută să luptăm mai bine și are legătură tot cu jocul pe care sistemul imunitar îl face în privința fierului.” a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro Tv.

Citește și: Daniela Simulescu, horoscop 19 - 25 februarie 2024. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Este normal să nu ai poftă de mâncare când ești răcit

Mai mult, în timp ce anumite persoane se îngrijorează în perioada în care sunt răcite de faptul că nu au poftă de mâncare, Mihaela Bilic spune că acest lucru este unul perfect normal și că nu este necesar să supraalimentezi organismul, dacă el nu cere asta. 

„Într-o infecție, nu ne este foame. Nu vă forțați să mâncați, lipsa poftei de mâncare însemnă, de fapt, că vă apărați eficient de microbi. Laptele pasteurizat vine la pachet cu o proteină pe care o produce și sistemul imunitar imunitar, ne ajută într-o infecție. Dacă avem anemie, nu înseamnă neapărat că nu mâncăm bine, prea puține celule roșii în sânge ne arată câte celule producem, câte distrugem sau câte pierdem.”, a mai spus nutriționistul.

VEZI și: Ce spune Dana Săvuică despre căsătorie, la 8 ani de la divorț: „Am tras concluziile”. De ce nu se expune cu actualul iubit

Ce trebuie, de fapt, să mănânci dacă ești răcit

Există totuși un „elixir” de-a dreptul miraculos pentru orice răceală, dezvăluia în trecut Mihaela Bilic. Trebuie să-l consumi cât de des poți în perioadele în care resimți astfel de simptome, întrucât face minuni și e la îndemâna tuturor. 

„Supă de pui …și pentru suflet și pentru răceală.
Există o carte care se numește “Supă de pui pentru suflet”. Pare că supa de pui ne hrănește sufletul, ne vindecă și ne bucură întreaga ființă. E un fel de “confort food”, ceva ce ne alină și ne răsfață, un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient.

Ce facem când suntem răciți? Ne odihnim, consumăm multe lichide și mâncăm supă de pui! S-a dovedit științific că această metodă tradițională de tratament este eficientă împotriva răcelii. Consumul unui bol cu supă poate micșora inflamația pulmonară prin scăderea activității globulelor albe ce au declanșat procesul inflamator.

Supa de pui nu este doar hrănitoare, este un preparat aparte, o licoare caldă și dulceagă care ne liniștește și ne încălzește. Să te hrănească cineva cu supă este o dovadă de grijă și de iubire. Când ești bolnav sau convalescent, primești supă de pui. Când ești bebeluș și trebuie să crești, tot supă primești. Ați răcit? Trece cu supă! Sunteți înfrigurați, înfometați, epuizați sau iritați? Cu supă trec toate!! Nu contează dacă e cu fidea, tăiței sau găluști, important este să fie cu steluțe aurii…de grăsime.”, scrie Mihaela bilic pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Leac pentru tratarea tusei. Se prepară simplu. Lidia Fecioru: „Face foarte bine”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel