Nu dormi cu fața în sus dacă sforăi. Te expui unui pericol uriaș! Dr. Marius Sava: „Consecințele sunt dezastruoase”
Data publicării:
Dr. Marius Sava a dezvăluit care sunt pașii pe care trebuie să-i bifezi, dacă vrei să ai parte de un somn calitativ.

Uneori, poate fi destul de dificil să adormi și oricât de obosit ai fi, stai ore în șir în pat, fără să închizi însă un ochi. Dacă și ție ți s-a întâmplat cel puțin o dată acest lucru, înseamnă că nu respecți una dintre regulile de mai jos și că trebuie imediat să schimbi unul dintre aceste obiceiuri. Astfel, Dr. Marius Sava a fost cel care a dezvăluit ce nu faci bine și care este motivul pentru care creierul tău refuză să doarmă.

„Pentru somn avem niște reguli simple. Trebuie să ai temperatura scăzută între 18 și 22 de grade, pentru că corpul nostru încearcă să se răcească, iar dacă este foarte cald, el o să încerce să se lupte, de fapt, cu căldura. Asta este o mare problemă.

Să nu fie foarte mult zgomot, lumina pe care o folosim înainte de somn să nu fie lumină albastră, să fie galbenă, aia de citit. Dacă nu reușești să adormi în jumătate de oră, nu mai sta în pat. Știi de ce? Creierul asociază statul în pat cu acea chinuială de a adormi și o să aibă impresia că în pat tu te chinui să adormi. Ridică-te, așează-te pe un scaun și citește ceva.”, a declarat Dr. Marius Sava la Digi FM.

Citește și: Boala la care te supui, dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Dr. Marius Sava, avertisment: „Nu se recomandă”

Cele două lucruri importante din orice dormitor

Pe lângă sfaturile de mai sus, există și două lucruri cărora trebuie să le acorzi o atenție extrem de mare, dacă vrei să ai parte de niște nopți odihnitoare. Este vorba, mai exact, despre salteaua patului și despre pernă, care trebuie să îndeplinească niște criterii clare. 

„Cele două lucruri extrem de importante din dormitorul unei persoane. Prima - salteaua, trebuie să fie confortabilă, nu foarte moale, pentru că o să te doară spatele. Perna trebuie să-ți confere un suport pentru cap, care să fie la nivelul coloanei vertebrale. Cea mai bună poziție de somn este pe spate, cu mâna dreaptă pe piept, cea stângă pe abdomen și te concentrezi asupra respirației.”, a continuat el.

Citește și: Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătate. Dr. Marius Sava, semnal de alarmă: „Face rău pe toate planurile”

Motivul pentru care nu trebuie să dormi cu fața în sus, dacă sforăi

Totodată, specialistul a explicat și care este motivul pentru care nu ar trebui niciodată să dormi cu fața în sus, în cazul în care știi că sforăi. Chiar dacă pare un lucru banal, se poate ajunge la o tragedie.

„Dacă ai sforăit, nu este bine să dormi pe spate, pentru că în acel moment structura gâtului se duce peste gaura pe care trece aerul, abdomenul vine și el cu presiune peste torace și din când în când ți se oprește respirația, se numește apnee în somn și când se petrece apneea în somn, consecințele sunt dezastruoase. Cea mai majoră problemă este moartea subită în somn, creierul nu se mai trezește.”, a mai spus el.

VEZI și: Andreea Marin, confesiuni despre divorțul de Ștefan Bănică: „Dacă stai acolo, înveți copilul să accepte lipsa de respect, mai puțin decât merită”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel