Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative
Mulți dintre noi avem obiceiul de a arunca pâinea la gunoi atunci când se întărește pentru că nu mai este deloc apetisantă și nici nu o mai putem mânca astfel. Ei bine, există modalități de a o reutiliza, reducând în același timp și risipa alimentară. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu o soluție ingenioasă pentru a transforma pâinea veche într-o gustare delicioasă.
Mihaela Bilic a propus o rețetă delicioasă din pâine veche și brânză uscată. Tot ceea ce trebuie să faci este să tai pâinea întărită în felii și apoi să faci un sandwich cu brânza preferată. Îl poți prăji ușor într-un toaster, până când devine auriu și crocant la exterior. Astfel, vei obține o gustare rapidă și delicioasă.
„E păcat să arunci mâncare și, mai ales, e păcat să arunci pâine. Am o bucată de pâine, care e tare. Ce putem face cu ea? Niște sandwichuri calde și nu cu orice, ci cu brânză. Combinația de pâine cu brânză este antidepresivă și astfel neutralizăm și vremea de afară. Mă apuc de treabă, le montez și vi le arăt când sunt gata de pus în toaster.
Am făcut unele cu brânză învechită, uscată, iar unele cu brânză de burduf. Pâinea e tare și așez sandwichurile la căldură, în toaster. Sunt resturi de brânză, pâine uscată, iar acest deliciu dă o stare de bine și este antidepresiv”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Te-ar putea interesa și: Jador și-a cunoscut viitoarea soacră. După întâlnire, mama Oanei Ciocan a întrebat de artist: „Nu știu ce părere și-a făcut despre mine” / VIDEO
Apoi, pentru un plus de gust, poți adăuga o linguriță de dulceață de cireșe amare sau de dulceață de ardei iute, în funcție de preferințe.
„Surpriza abia acum vine. Fiecare sandwich poate să fie o gustare dulce sau sărată, în funcție de preferințele voastre. Peste deliciul acesta punem fie dulceață de ardei iute sau, dacă avem poftă de dulce, punem niște dulceață de cireșe amare.
Meniul meu din seara asta este sandwich cu brânză de burduf și dulceață de ardei iute și sandwich cu brânză uscată și dulceață de cireșe amare”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic.
Cu toate că integrarea legumelor în dieta zilnică poate fi o provocare, salatele oferă o soluție delicioasă și versatilă pentru a ne bucura de o varietate de nutrienți esențiali. Astfel, chiar și salatele mai puțin cunoscute, cum ar fi cele cu anghinare sau sparanghel, pot aduce beneficii surprinzătoare pentru sănătate, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic.
„Salată de anghinare. Să mănânci legume și să-ți și placă, nu e ușor. Mamele noastre nu au fost obișnuite să gătească anghinare și sparanghel și mulți dintre noi, probabil, nici n-au mâncat vreodată. Ca să înveți să-ți placă gustul anumitor legume ai nevoie de un pic de practică. Pentru sănătatea voastră vă recomand să comandați anghinare și sparanghel ori de câte ori le găsiți în meniul unui restaurant.
Sunt șanse mari să fie gătite corect, iar microbiomul o să vă mulțumească. Sunt legume cu efect prebiotic, adică hrănesc bacteriile benefice din intestin! De dragul lor merită încercat, sper să vă placă! P. S. Nici nu știam că anghinarea poate fi consumată crudă, în salată”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Retete