Nu mai consuma produse light dacă vrei să slăbești! Anca Alungulesei, semnal de alarmă: „E o mare păcăleală”
Data publicării:
Anca Alungulesei a dezvăluit topul alimentelor care ne păcălesc și care nu sunt deloc favorabile într-o dietă.

Există extrem de multe alimente care, inițial, par sănătoase și pe care tindem să le adăugăm în dieta noastră, atunci când vrem să slăbim câteva kilograme în plus. Cu toate acestea, ele nu fac decât să te păcălească, atrage atenția Anca Alungulesei, care spune că, de fapt, acestea sunt pline de calorii goale și zahăr. Chiar dacă vei fi surprins, află că în această categorie regăsim chiar și salată, pe care dintr-o masă sănătoasă, o poți transforma rapid într-o bombă calorică.

„Salata aceasta e o păcăleală că vă slăbește (n.r. cea cu dressing). Valoarea nutrienților din frunzele și legumele adăugate acolo în salată scade foarte mult și tot ce faci este să adaugi un cumul foarte mare de calorii, deci păstrează salatele cât mai simple, fără dressing-uri amestecate, chiar dacă ele îmbogățesc gustul, dar e o păcăleală, să fie cât mai simple, acrite cu oțet de mere sau cidru de mere, care ajută și la normalizarea glucozei în organism, cu ulei de măsline de calitate, puțină sare și atât.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Nu dormi cu fața în sus dacă sforăi. Te expui unui pericol uriaș! Dr. Marius Sava: „Consecințele sunt dezastruoase”

Sucurile de fructe, o păcăleală pentru siluetă

În continuare, Anca Alungulesei mai include pe lista de „așa nu” și toate sucurile de fructe, cât și băuturile energizante, promovate ca fiind capabile să ofere o energie extrem de bună.

„Fresh-urile de portocale, în general fresh-urile pe bază de fructe, sucurile doar din fructe stoarse cresc indicele glicemic din organism, deci ajung să ne îngrașe, deși scopul lor de dimineață este să-ți începi ziua cu energie, să-ți dea vitalitate, nu este așa, e o falsă energie. Băuturile energizante fac și ele parte din marile păcăleli, pentru că ne dau energie, dar ne fură alte lucruri și ne îngrașă.”, mai spune nutriționistul.

VEZI și: Trucurile lui chef Joseph Hadad pentru niște cartofi perfect rumeniți la cuptor: „Vor prinde o crustă aurie delicioasă”

De ce trebuie să te ferești de produsele light

Nu în ultimul rând, o categorie importantă de alimente ce se află la baza dietei multor persoane sunt alimentele light, care au, după cum poți citi pe eticheta lor, mult mai puține grăsimi, decât conțin cele normale. Cu toate acestea, ele nu sunt deloc benefice pentru dietă sau organism, avertizează Anca Alungulesei.

„Avem aici și iaurt light, nu mai fugiți de alimentele grase și nici de lactatele grase. Cele care s-au inventat light și au un proces scăzut de grăsime au fost asociate cu ideea cum că produsele light nu se depun pe corp, e o mare păcăleală, ține de o parte comercială care nu e adevărată. Ele conțin zaharuri, se scoate grăsimea, dar sunt introduse zaharuri. Există și brânză light, vorbim de toate light, care sunt rele de tot.

Cerealele de dimineață nu ajută la nimic, mai este și acea granola, avem și ciocolata cu îndulcitor, este doar o impresia că dacă mănânci ciocolată cu îndulcitor nu se depune, plus că mai conține și alte lucruri. Avem și un baton energizant, sunt multe persoane care înlocuiesc o masă cu acest baton, dar nu ajută la slăbit. Mai avem și un salam de post, mici de post.”, a continuat Anca Alungulesei.

Citește și: Secretul pentru niște găluște pufoase de post, fără ouă. Supa pe care trebuie să o gătești în Postul Paștelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Diete


DC Media Group Audience

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Camelia Pătrășcanu. Captură video: YouTube/Canal 33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie în perioada următoare

Gina Pistol. Captură video: YouTube/Damian Draghici. Captură video: Instagram/smiley_omul

Gestul făcut de Smiley față de Gina Pistol a stârnit revoltă în mediul online: „Urât comportament! Fără cuvinte, că aș avea multe” / Video

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori


Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...



pixel