Ce este botoxul și când apelăm la el: „Nu se mai formează riduri noi. Putem spune că am oprit timpul în loc”
Dr. Daniela Diveică a explicat pe larg ce este botoxul, dar și când este nevoie să apelăm la această procedură. 

Dr. Daniela Diveică, medic primar în chirurgie plastică și estetică, a fost invitată în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, realizată de Georgiana Ioniță, unde a dezvăluit secretul tinereții veșnice. O putem dobândi cu toții, cu ajutorul unor proceduri estetice noninvazive care previn și tratează ridurile. Trebuie să apelăm la ele din timp, astfel încât liniile să nu fie deja prea pronunțate. 

„Prevenția este mult mai ușor de gestionat pentru a preveni ridurile, decât de a le trata. Categoria de vârstă când începem acest tratament depinde de fiecare persoană în parte, pentru că poți să ai o moștenire genetică mai pronunțată și să ai o musculatură mai puternică și să începi să formezi riduri de la 20 de ani sau poți să ai o moștenire genetică mai bună și să ajungi să la 30 de ani fără riduri, este în funcție de fiecare pacient. La nivelul feței, nu este bine să ai musculatura dezvoltată, este total invers față de musculatura corpului, spre exemplu. La față nu ne dorim mușchi tonici.”, a declarat Dr. Daniela Diveică în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

VEZI și: Pastila de Frumusețe: Botox, acid hialuronic și alte intervenții care țin ridurile la distanță / VIDEO

Ce este botoxul și de câte ori pe an apelăm la el

Dr. Daniela Diveică a explicat ce este, practic, botoxul, dar și cât de des este recomandat să apelăm la el, astfel încât efectele să rămână vizibile pe termen lung.

„Botoxul este o substanță care relaxează temporar musculatura. Este cel mai frecvent utilizat în etajul superior al feșei, adică în zona de ochi, frunte, pentru a preveni formarea ridurilor de expresie, cele când ne încruntăm sau zâmbim. Perioada în care efectul este instalat este între 3 și 6 luni, ca și perioadă de remanență a substanței, iar în general se recomandă cam de 2 ori pe ani acest tratament, iar când acest tratament este instalat, putem spune că am oprit timpul în loc, pentru că în această perioadă nu se mai formează riduri noi. După cele șase luni, pielea poate fi mai tânără, pentru că dacă din diverse motive, nu-ți mai dorești să continui acest tratament după ce trece efectul, toate lucrurile revin la momentul dinaintea injectării, se oprește timpul în loc în momentul în care avem tratamentul făcut.”, a continuat specialista. 

Citește și: Miturile despre dinți de care trebuie să uiți chiar acum. Zahărul produce cariile sau dinții de lapte nu trebuie tratați

De ce trebuie să ții cont, după ce ai apelat la botox

Trebuie să știi însă că există și câteva indicații de care trebuie să ții cont, cel puțin 24 de ore după ce ai apelat la procedurile pe bază de botox.

„Există câteva recomandări de care este bine să se țină cont, de la a evita timp de 24- 48 de ore băile foarte fierbinți, masajul, trebuie de fapt să evităm orice activitate care crește vascularizația feței, pentru că asta produce vasodilatația.

Cred că teama tuturor pacienților este de a avea „frozen face”, cum i se spune în termeni cunoscuți, în care nimeni nu-și dă seama dacă plângi, ești supărat, dacă te miri, dar asta cred că ține mult de doza injectată, de tipul injecției. Trebuie început cu doze mici, cât să se relaxeze musculatura, fără să avem riduri.”, a mai dezvăluit medicul. 

Te-ar putea interesa și: Pasta de dinți care distruge smalțul. Dr. Alin Gabor: „Grijă mare. Este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți”

Urmărește aici întreaga emisiune:

Data: 06 Martie 2023, 10:27
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: botox  ce este  frumusețe  indicatii  proceduri  riduri 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...