O fetiță a primit un diagnostic crunt, după ce mama sa a observat că are o pată la ochi, în timp ce îi făcea poze
Data publicării:
O femeie privea pozele cu fetița ei atunci când a văzut că aceasta are un semn ciudat la ochi. A dus-o la spital și a primit un diagnostic crunt.

Danielle Prior a observat un "inel alb strălucitor" în interiorul ochiului fiicei sale, după ce a făcut o fotografie cu telefonul. Inițial, aceasta a crezut că este vorba de strălucirea blițului. Dar după ce cercul luminos a continuat să apară în ochiul drept al lui Evie în mai multe fotografii, Danielle, în vârstă de 30 de ani, a intrat în panică și a făcut o programare de urgență la medicul ei de familie.

O fetiță a primit un diagnostic crunt, după ce mama sa a observat că are o pată la ochi, în timp ce îi făcea poze

Testele au arătat că lumina albă era de fapt un semnal de alarmă, iar Evie a fost diagnosticată cu retinoblastom, un cancer rar al retinei, la doar 11 luni. Acum riscă să își piardă ochiul, iar mama Danielle, fostă angajată a NHS din Surrey, vorbește pentru a crește gradul de conștientizare, astfel încât și alți părinți să știe la ce să fie atenți.

 "Stăteam lângă Evie în timp ce îi dădeam prânzul într-o zi și ea se uita la Miss Rachel. Mi s-a părut că am văzut un ochi tulbure sau un ușor contrast în ochiul ei. Am șters-o pe jos, deoarece am crezut că a luat mâncare și i-a intrat în ochi. Dar era încă acolo, așa că am mai făcut o poză.  Dar când am examinat fotografia, am văzut un inel alb strălucind în jurul ochiului ei drept.  Am crezut că este vorba de bliț, așa că am făcut mai multe fotografii, dar am început să mă îngrijorez când inelul a apărut în fiecare fotografie.  Mă bucur că mi-am ascultat instinctul, pentru că acea fotografie a dus la diagnosticarea unei tumori de 11 mm și, dacă nu aș fi făcut-o, ar fi putut fi nevoie să i se extirpe ochiul. Am avut parte de luni de zile de un roller coaster emoțional și încă nu s-a terminat, dar dacă pot împiedica ca acest lucru să se întâmple chiar și unei singure alte familii, trebuie să vorbesc.”, a declarat Danielle, potrivit thesun.com

Când Danielle a văzut strălucirea albă din ochiul lui Evie, acum în vârstă de un an, în ianuarie, a căutat sfaturi pe Google. Dar a rămas panicată când a citit că ar putea fi vorba de cancer.  Și-a contactat medicul de familie, care a consultat-o pe Evie în aceeași zi și a trimis-o de urgență la un oftalmolog.

 "I-am arătat medicului de familie pozele și i-au făcut un test de reflexie roșie, în care se aprinde o lumină în ochi, iar un ochi normal reflectă roșu. Ochiul lui Evie reflecta alb și acum știu că strălucirea albă este reflectată de tumoare.  Au încercat să mă liniștească și mi-au spus că ar putea fi vorba de cataractă sau de altceva.  Dar aveam un sentiment de rău augur că vor fi vești proaste atunci când am fost trimiși la o altă întâlnire." , a mai povestit femeia. 

În câteva zile, Danielle a dus-o pe Evie la Spitalul St Helier, unde i-au făcut o ecografie, care a scos la iveală o tumoare în masă și depozite de calciu, ceea ce sugera cancer. Apoi, o nouă programare la un alt spital a confirmat diagnosticul lui Evie de retinoblastom unilateral cu grad D.  Această formă rară de cancer este diagnosticată la 40-50 de copii și bebeluși în fiecare an în Marea Britanie.

Danielle a spus: "Am plâns zile întregi și nu am putut dormi, dar, bineînțeles, Evie a fost ea însăși - puternică, fericită și rezistentă.  Mi s-a spus că Evie nu putea să vadă cu ochiul drept, dar nu se lovea de lucruri și își atingea toate etapele de dezvoltare."

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Evies Fight Against Retinoblastoma????️ (@evie_cancerjourney)

Fetița a început tratamentele pentru învingerea cancerului

Danielle a început să discute opțiunile de tratament disponibile pentru Evie.  Ea a optat pentru ca Evie să urmeze un tratament de chimioterapie intraarterială, în cadrul căruia chimioterapia este administrată direct în artera oftalmică - o arteră din cap. 

La sfârșitul lunii ianuarie, înainte de începerea tratamentului, Evie a fost supusă unui RMN, unei puncții lombare și unui control al măduvei osoase pentru a exclude orice răspândire externă în afara ochiului.  Apoi a urmat prima chimioterapie intraarterială la Spitalul de Copii din Birmingham. A trebuit să stea întinsă timp de șase ore după procedură, deoarece canulația a trecut prin artera femurală, pentru a evita orice sângerare.  

 "Am vrut să încerc un tratament mai puțin invaziv pentru că nu puteam suporta gândul că Evie era bolnavă și că era în spital și își pierdea părul.  A făcut tratamentul IAC în ianuarie, februarie și martie, pentru că se face o dată pe lună și a răspuns foarte bine.  La trei săptămâni după primul tratament, mi s-a spus că Evie a răspuns bine, că tumora s-a micșorat și s-a calcificat, că retina i s-a reatașat și că s-a îndepărtat de vederea centrală. Apoi, când ne-am întors în mai, au verificat-o sub anestezie.  A fost adormită deja de nouă ori în acest an; este traumatizant pentru că plânge de fiecare dată când îi pun masca de gaz și își întinde brațele pentru că o urăște."

Deși părea că lucrurile merg spre bine, veștile proate au continuat să apară

După cel de-al doilea tratament din februarie, Evie a fost supusă unui nou control sub anestezie în martie, care a arătat că tumora se micșorase și mai mult și că nu mai prezenta activitate.  Evie a urmat al treilea tratament la sfârșitul lunii martie, iar în aprilie rezultatele au arătat că tumora era stabilă.

Pentru a sărbători, Danielle, mamă singură, a plecat în aprilie cu Evie în Tenerife.  A fost o ocazie specială, deoarece a fost nevoită să anuleze petrecerea de ziua ei de naștere din februarie din cauza tratamentului.  Când s-au întors, Danielle a primit vești proaste. 

Pe 4 mai, i s-a spus că tumora principală a lui Evie era activă și crescuse. În plus, existau două noi tumori într-un alt loc din ochiul ei. Au decis să încerce încă trei runde de IAC la o doză mai mare, începând cu luna mai.

 "Tumora principală a lui Evie, care arăta moartă (nu era activă) de la ultima programare, este acum activă și a crescut.  Acum are, de asemenea, alte două tumori care cresc într-un alt loc din ochi, care trebuie să provină din bucățile rupte din tumora principală. Vestea m-a lovit puternic. Este sfâșietor. Prima noastră opțiune este să încercăm încă trei cure de chimioterapie intraarterială, dar cu o doză mai mare de ambele medicamente de chimioterapie în ochi.  Dacă nu se înregistrează niciun progres, atunci nu avem altă soluție decât să-i extirpăm ochiul drept."

Danielle spune că viața lor s-a schimbat peste noapte și că acum constă în vizite la spital.  Ea era în concediu de maternitate când a observat inelul alb, dar nu a putut să se întoarcă la serviciu din cauza stării de sănătate a lui Evie. 

 "Nu am avut niciodată o problemă cu sănătatea: "Ne-am întors la Great Ormond Street acum pentru tratament. Încerc să fiu pozitivă, dar mă simt ca și cum am fi din nou la punctul de plecare, să aflăm că are cancer din nou, dar mai rău.  A trebuit să cântăresc opțiunile de a o supune din nou la tratament, dar sper că încă trei runde ar putea fi ceea ce are nevoie cancerul pentru a-l distruge complet.  Evie a făcut recent un test genetic care a arătat că are retinoblastom non-genetic.  Cazurile de retinoblastom genetic sfârșesc de obicei prin a-l avea în ambii ochi, așa că cel al lui Evie ar trebui să fie într-un singur ochi.
 Cred că este complet oarbă la ochiul drept în acest moment, dar uneori retina se poate reatașa, așa că îmi păstrez speranța și păstrez lucrurile cât se poate de normale."

Danielle a început să împărtășească călătoria fiicei sale pe pagina sa de Instagram pentru a intra în contact cu alți părinți cu retinoblastom. 

 "Viața noastră nu mai este la fel. Suntem în permanență în spitale, iar Evie este adormită cel puțin de două ori pe lună.  Mă lupt din punct de vedere financiar, dar încerc să fac viața cât mai grozavă posibil și să mă asigur că ea nu pierde nimic.  Am fost îndrumată către un consilier pentru că mereu îmi fac griji că ceva este în neregulă și dacă va supraviețui.  M-a afectat, dar mama mea este cu mine în majoritatea zilelor, iar prietenii mei mă susțin. Încerc să mă țin ocupată, iar sala de sport este locul meu preferat pentru a scăpa mental de lucruri."

Danielle speră că cancerul rar al lui Evie se va stabiliza după tratament, deoarece, odată ce a împlinit șase ani, este puțin probabil ca acesta să devină din nou reactiv. 

Cea mai mare teamă a ei este ca Evie să-și piardă ochiul - deoarece știe cât de cruzi pot fi oamenii - dar știe că va lua această decizie dacă nu va avea de ales, deoarece nu și-ar pune viața în pericol.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   diagnostic  fetita  ochi  poze 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

De ce nu îl place Teo Trandafir pe Jador. Prezentatoarea TV a dat cărțile pe față: „Adu-ți aminte ce am pățit cu el”

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”




pixel