O legumă ar putea înlocui țigările clasice. Ce cantitate de nicotină conțin semințele
Data actualizării:
Data publicării:
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, vine cu o informație extrem de interesantă pentru fumători: semințele de vinete conțin nicotină.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, a explicat cum ar putea vinetele să înlouiască țigara. Aceste legume conțin nicotină. 

”#Știați Că

Vinetele conțin nicotină? Semințele de vinete (numeroase de altfel) conțin compuși din clasa alcaloizilor, printre care și nicotina.

Un gram de vinete conține 100 nanograme de nicotină pe când o țigară conține aproximativ 2 grame de nicotină. Așadar, dacă sunteți fumători, ați putea consuma 20 de kg de vinete la micul dejun, pentru a sări peste țigara de dimineață”, a scris Dan Vodna pe pagina de Facebook Știință cu sare și piper.

 

 

Vinetele, beneficii incredibile și pentru slăbit

 

Dr Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat cum putem include vinetele în dieta noastră. Aceste legume aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate și ne ajută să pierdem kilogramele nedorite

„Dincolo de calitățile ei nutritive, apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B, vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude. Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează și solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie.

Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei -100 cal (indiferent de ulei). Deci cum facem să nu transformăm o banală salată de vinete într-o maioneză? Pentru că asta devine atunci când încorporăm în ea jumătate de sticlă de ulei.

Cum gătim vinetele dietetic


În loc de ulei, frecați vinetele coapte cu 2 lingurițe de pastă de susan (tahina). Au mai puține calorii decât 2 linguri de ulei și avantajul că albesc vinetele, le elimină iuțeala, le leagă și le sporesc


În cazul vinetelor gătite, opărițile în prealabil 2 min în apă cu sare și apoi puneți-le la scurs pe un șervețel. Nu vor mai absorbi ulei. Același efect poate fi obținut și punând sare pe feliile de vânătă, așteptați 15-20 min și ulterior le puteți găti.

Folosiți un spray pentru ulei cu care să pulverizați doar un strop de grăsime.

Preferați gătitul la cuptor, în felul ăsta nu riscați ca preparatul să se ardă

Puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos și mai dietetic decât uleiul

Sterilizați borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte. În felul asta se pot păstra în siguranță chiar dacă ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate. Va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.

Dacă vreți vinete albe la culoare și dulci la gust, se poate și fară gălbenuș de ou puneți în salată de vinete jumătate de dovlecel fiert. Are avantajul de a lega compoziția fără să mai fie nevoie nici de mult ulei, nici de amestecat timp îndelungat”, a explicat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare. 


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Diete
Tagurile articolului: bilic  dan vodnar  leguma  mihaela bilic  nicotina  tigara  vinete 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel