Oana Roman trece prin momente dificile. Fiica sa, Isabela, se confruntă cu probleme de sănătate: „Va urma o perioadă grea pentru amândouă”
Rețeta de mâncare de gutui este una foarte apreciată, având un gust dulceag și o textură aparte. Multora dintre noi, mâncarea de gutui ne aduce aminte de copilărie.
TIMPI DE PREPARARE: 10 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 25 minute
INGREDIENTE: 5 gutui, 5 linguri de zahăr, 2 linguri amidon alimentar, 50 ml ulei scorţişoară, 1/2 litru de apă, un praf de sare
MOD DE PREPARARE
Se spală gutuile bine, până se înlătură puful. Se curăţă de sâmburi, se taie felii de un centimetru grosime. Zahărul se caramelizează uşor pe foc mic și se adaugă gutuile, apoi se pune batonul de scorţişoară şi apă. Se lasă să fiarbă în câteva clocote, doar câteva minute, după care se ia cratiţa de pe foc. Într-o altă cratiță se încălzeşte uleiul, se adaugă apoi amidonul amestecându-se să nu se prindă. După un minut se pune peste el compoziţia cu gutuile, se adaugă praful de sare şi se lasă să fiarbă 10 minute, până se înmoaie suficient de bine gutuile. Pentru că mâncarea de gutui să iasă exact cum ne place, se poate reduce sau suplimenta cantitatea de zahăr, la fel şi cantitatea de apă, se mai poate adăuga în timpul procesului de fierbere, dacă se îngroaşă prea tare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: gutui mancare rețetă