Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Stavrida este un pește din familia Stavridov, care unește 144 de specii de pește. Cea mai mare valoare comercială este disponibilă numai pentru două dintre ele - stavridul negru peruvian și obișnuit.
Ingrediente:
2000 g stavrid cu cap, 2000 g ceapă, 250 ml ulei, 100 g pastă de tomate, 500 g roșii proaspete, 50 g usturoi, 100 ml vin alb, 2 g boia de ardei dulce, 5 g cimbru, 2 g piper, 30 g sare
Proce tehnologic
Peștele se decongelează, se eviscerează, se spală și se taie bucăți mici. Ceapa se curăță, se spală și se taie felii mai mari. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Roșiile proaspete se curăță și se taie jumătăți. În cazul folosirii roșiilor conservate, acestea se taie la fel. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Modul de preparare
Ceapa se înăbușă în ulei și apă, se adaugă pasta de tomate, boia de ardei, usturoi, cimbru, piper, sare, vin și se fierb cca 25 de minyte. Bucățile de pește de așază deauspra, la distanțe egale. Pe fiecare bucată de pește se așază câte o bucată de roșie, se introduce tava la cuptor circa 20 de minute.
Servirea
Preparatul se servește cald sau rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mancare peste rețetă