Gina Matache, despre posibilitatea de a-și reface viața. Își dorește sau nu un partener mai tânăr decât ea?
Ușor și dietetic.
Ingrediente: 600 grame dovlecei (dați pe răzătoarea mare), 150 grame iaurt grecesc semi-degresat (2% grăsime), 1 lingură ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi (zdrobiți), 1/2 linguriță pastă de ardei iute, sare/piper după gust, 18 grame nucă și fulgi de roșii uscate cu usturoi (pt. decor – otional).
Mod de preparare:
Radem dovleceii pe răzătoarea mae, cu tot cu coajă. Maxim 2 dovlecei.
Radem dovleceii pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Într-o cratiță înăbușim dovleceii cu o lingură de măsline. Îi gătim în apa pe care și-o lasă, la foc potrivit fără a pune capacul, până ce lichidul de evaporă. Amestecăm din când în când cu spatula și nu lăsăm să se pindă de vasul în care gătim.
Lăsăm dovleceii la răcit și apoi adăugăm restul ingredientelor, mai puțin nuca și fulgii de roșii cu usturoii, pe care îi păstrăm pentru decor. Amestecăm și gata salata, mai ușor nici că se poate.
Așezăm salata în bol sau platou, tocăm nuca cu un cuțit și presărăm deasupa salatei, Opțional presărăm fulgi de ardei sau fulgi de roșii uscate cu usturoi.
Asezam salata in farfurie/bol/platou, tocam nuca cu cutitul si o presaram deasupra. Optional presaram fulgi de ardei sau fulgi de rosii uscate cu usturoi.
Simplu, sănătos și delicios! Salata se servește rece!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: dovlecel rețetă salata