Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată
Consumul de ardei iute reduce riscul relativ de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 26%, arată o analiză a datelor privind dieta și mortalitatea care a centralizat date din studii internaționale de anvergură și care a fost prezentată la una dintre Sesiunile Științifice ale Asociației Americană a Inimii (AHA).
De asemenea, conform rezultatelor analizei, consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor din orice cauză și cu un risc mai mic cu 23% din cauza cancerului, comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute, arată American Heart Association (link direct sursa informației).
Trebuie amintit și că studii anterioare au arătat că ardeiul iute, datorită substanței care îi dă gustul iute – capsaicina - are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei.
În studiul de față, însă, pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității din toate cauzele și a celor datorate bolilor cardiovasculare sau cancerului, cercetătorii au analizat peste 4.700 de studii, din cinci baze internaționale de date de sănătate: Ovid, Cochrane, Medline, Embase și Scopus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: ardei iute longevitate sănătate
Anca Hâncu, doctor în...