Obiceiul BANAL care te va face să renunți la al doilea, al treilea pahar de alcool. Testul genial pe care trebuie să-l încerci
Data publicării:
Obiceiul care te ajută să reduci numărul paharelor de alcool. Care este ”testul” pe care trebuie să-l treci.

Este cunoscut faptul că reducerea consumului de alcool scade riscul bolilor cardiovasculare, a diabetului de tip 2, precum și a diferitelor tipuri de cancer.

De altfel specialiștii recomandă ca femeile să nu consume mai mult de o porție de alcool pe zi, o porție însemnând 150 ml de vin, în timp ce bărbații au voie două porții. Mai mult decât atât, consumul de alcool să nu fie zilnic, dar nici să nu se exagereze prin cumulare în weekend.

Pe lângă problemele deja menționate, consumul regulat de alcool ”favorizează depozitarea grăsimilor, deoarece organismul acordă prioritate metabolizării alcoolului în organism în detrimentul alimentelor, dacă cele două sunt consumate în același timp”, susține nutriționistul Jean Hanks, citat EatThis. În plus, Hanks spune că alcoolul poate ”interfera cu un somn bun”, în timp ce ”consumul excesiv de alcool este legat de afectarea ficatului și de creșterea tensiunii arteriale”.

Deși multora le este greu să renunțe la al doilea sau al treilea pahar (după caz), chiar dacă asta ar însemna un lucru bun pentru sănătatea lor, se pare că a fost găsită soluția și la această problemă. Concret este vorba despre un obicei pe cât de banal, pe cât de simplu, iar acest fapt este arăta de un studiu recent, ce a fost publicat în Addiction, revista Societății pentru Studiul Dependențelor.

Testul genial pe care trebuie să-l încerci


Potrivit studiului la care au participat 260 de gospodării din Marea Britanie, care consumau în mod obișnuit două sticle de 750 ml de vin în fiecare săptămână, acestea au fost îndrumate să adopte un nou obicei timp de două săptămâni. Astfel, Unii dintre ei au îndrumați să cumpere sticle de 750 ml, alții sticle mai mici. În același timp unii trebuiau să bea din pahare de 350 ml, iar alții din pahare de 290 ml.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   alcool  baut  pahar 


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO

Sursă foto: Instagram/Dan Cruceru

Dan Cruceru nu vrea să mai audă de Survivor România! De ce refuză să mai prezinte celebrul reality show: „Este traumatizant. Nu merită”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 20 - 26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o mare reușită 

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Sursă foto: Youtube/ Radu Tibulca

Menajera lui Cătălin Botezatu, incident neplăcut în locuința designerului: „Nu am auzit-o țipând”. Femeia și-a dat demisia imediat 




pixel