Obiceiuri zilnice care îți distrug metabolismul. Sunt cele mai nocive
Un metabolism activ ajută la pierderea în greutate prin faptul că vă face să ardeți mai multe calorii. Rata metabolică determină numărul de calorii pe care le ardeți și, de asemenea, ajută la menținerea unui echilibru în organism, având grijă de nivelul zahărului din sânge, al colesterolului, al trigliceridelor și al tensiunii arteriale. În timp ce cu toții cunoaștem diverse modalități de a stimula metabolismul, ceea ce nu știm sunt lucruri simple/abitudini care vă pot distruge metabolismul.

1. Mănânci prea puțin

Mulți oameni au această concepție greșită că dacă mănâncă mai puține calorii îi va ajuta să slăbească. Dar veți fi surprinși să aflați că limitarea aportului de calorii în exces poate scădea metabolismul. Deși este nevoie să se creeze un deficit caloric (mâncând mai puține calorii decât cele pe care le poate arde) pentru a pierde în greutate, consumul unui număr prea mic de calorii se poate întoarce împotriva ta. În acest caz, corpul tău simte că mâncarea este insuficientă și scade ritmul în care arde caloriile.

 

2. Stil de viață sedentar

Un stil de viață sedentar poate duce la o scădere semnificativă a numărului de calorii pe care le ardeți în fiecare zi. Din cauza pandemiei de coronavirus, cei mai mulți dintre noi lucrează de acasă și stau jos toată ziua, ceea ce are un efect negativ asupra metabolismului și a sănătății generale. Fiecare activitate fizică, cum ar fi statul în picioare, curățenia, urcatul scărilor, gătitul, totul vă poate ajuta să ardeți calorii. Acest tip de activitate se numește termogeneză prin activitate fără efort (NEAT).

 

3. Nu consumă aportul de proteine

Consumul suficient de proteine este important pentru a obține o pierdere în greutate sănătoasă. Proteinele vă mențin sătul pentru o perioadă mai lungă de timp și cresc rata la care corpul dumneavoastră arde calorii. Atunci când digerați alimentele, are loc o creștere a metabolismului, care se numește efectul termic al alimentelor (TEF). Așadar, efectul termic al proteinelor este mult mai mare decât cel al grăsimilor sau al carbohidraților. Simplul consum de proteine vă crește metabolismul cu 20-30%, comparativ cu 5-10% pentru carbohidrați și cu 3% sau mai puțin pentru grăsimi.

 

4. Nu dormiți suficient

A dormi suficient este important pentru menținerea sănătății generale. Dacă dormiți mai puține ore, puteți crește riscul de boli, inclusiv boli de inimă, diabet și depresie. De asemenea, un somn inadecvat vă poate reduce rata metabolică și vă poate crește șansele de a lua în greutate. Faptul că nu dormiți la timp poate, de asemenea, să vă perturbe ciclul de somn și să vă întrerupă ritmul circadian al organismului.

 

5. Consumați prea mulți carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați sunt foarte diferiți de carbohidrații complecși. Aceștia se digeră ușor și duc la o creștere a nivelului de zahăr din sânge, iar corpul dumneavoastră folosește mai puțină energie pentru a-i descompune. Astfel, consumul de prea mulți carbohidrați vă încetinește metabolismul, în comparație cu cerealele integrale care vă fac corpul să lucreze mai mult și vă ajută să ardeți calorii, potrivit timesofindia.com

Autor: Romina Băluță | Dată: 17 oct, 10:50

Petrica Mițu Stoian, captură video YouTube

Ce gest a făcut fosta soție a lui Petrică Mâțu Stoian la înmormântare. Nimeni se se aștepta la asta

Horoscop, sursa pixabay

Cele mai norocoase ZODII până în 2040! Câştiguri financiare şi noroc în dragoste

Horoscoper,, sursa pixabay/ autor Zigmars Berzins

Dacă ai următoarea ZODIE, pregătește-te pentru 2022! Ți se schimbă destinul

Unsplash.com/ autor Jenny Ueberberg

Zodiile și șofatul. Un studiu arată ce semn zodiacal se descurcă cel mai bine la volan

Horoscop 2022. Foto pixabay.com

Horoscop 2022. Avertismentul astrologului: Un an „incomod”. Care sunt zodiile care vor avea de suferit

Petrică Mâțu Stoian, sursa facebook

Cine va moșteni întreaga avere a lui Petrică Mîțu Stoian. Artistul era divorțat și nu a avut copii

Unsplash.com/ autor Kyle Johnson

Zodia în care s-au născut cei mai mulți criminali în serie. STUDIUL care te va surprinde

Horoscop, sursa pixabay

Semnele zodiacale care sunt lideri înnăscuți. Sunt cei mai grozavi șefi

Horoscop, sursa pixabay

Totul se SCHIMBĂ pentru o ZODIE în 2022. Vei crede că ai dat lovitura, dar mare atenție! ”Adevărul gol-goluț”

Misty și Keo, foto Instagram

Misty rupe tăcerea. Soția lui Keo, ținta răzbunărilor Andreei Bălan? „E prima oară când spun asta” EXCLUSIV

Mioara Roman și Oana Roman, foto Facebook

Oana Roman, momente de răsfăț alături de mama sa. Vedeta a dus-o pe Mioara Roman la un salon de înfrumusețare: „A fost foarte fericită” / FOTO

Matilda Pascal Cojocărița, sursa facebook

Care sunt cele trei alimente la care a renunțat definitiv Matilda Pascal Cojocărița. Are o regulă de aur