Oprește-te din a consuma paste și orez alb. Există alternative mult mai sănătoase pline de fibre, proteine și antioxidanți
Data publicării:
Mario Popescu a dezvălui alternative mai sănătoase pentru alimentele noastre preferate.

Chiar dacă ne dorim să avem un stil de viață sănătos, uneori suntem tentați să ne mai facem și micile plăceri și să ne abatem de la regulile de bază. Avem în jurul nostru extrem de multe alimente în fața cărora pur și simplu cedăm uneori, însă partea bună este că acestea nu sunt de neînlocuit. Mario Popescu, nutriționist, a dezvăluit alternativele mai sănătoase pentru multe dintre alimentele pe care noi le includem periodic în meniul nostru.

„Ciocolata este sănătoasă, depinde de cantitatea pe care o consumăm, dacă sunt 20-30 de grame și e ciocolată cu concentrație de peste 85% cacao, este sănătoasă și indicată. Gusturile se educă.

Pastele, atât timp cât le consumăm în forma lor integrală, sunt sănătoase, pentru că sunt pline de fibre și proteine, dar nu pe cele rafinate, albe. De asemenea, putem să consumăm și paste fără gluten, o porție înseamnă cam 80 de grame, cam 300 de calorii, dar depinde cu ce le gătești.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Citește și: Alimentul pe care nu ar trebui niciodată să-l oferi copiilor, la mic dejun. Wasim Nazer, semnal de alarmă: „Cea mai mare greșeală pe care părinții o fac zilnic”

Beneficiile fibrelor

Și pentru orezul alb există un înlocuitor excelent, care, pe lângă gustul asemănător pe care-l aduce în farfurie, are și o explozie de beneficii, spune specialistul. Mai mult, acesta a evidențiat și motivele pentru care ar trebui să avem cât mai multe fibre în farfurie.

„Diferența dintre orezul alb și negru nu e doar de culoare, ultimul e plin de fibre spre deosebire de cel alb, care este rafinat, deci tot ce e rafinat ar trebui înlocuit cu variantele integrale. Orezul negru mai este plin și de antioxidanți, unul dintre cei mai puternici din natură.

Într-o dietă în care introducem fibrele este o dietă care previne bolile cardiovasculare, rezistența la insulină și toate bolile metabolice.”, a mai dezvăluit el.

VEZI și: Cum poți obține o senzație de sațietate de lungă durată. Wasim Nazer: „Fluxul acesta îți dă senzația de foame, care nu este adevărată” / VIDEO

Alternativa sănătoasă pentru smântână

Chiar dacă smântâna pare a fi un aliment prietenos pentru sănătate, Mario Popescu spune că aceasta cu cât e mai grasă, cu atât are și mai multe grăsimi saturate, ceea ce nu constituie sub nicio formă un beneficiu. În schimb, poți renunța la ea în favoarea iaurtului grecesc, la fel de sănătos, dar și cu proteine și valori nutriționale importante. 

„Smântâna este plină de grăsimi saturate, de aceea o putem înlocui cu iaurtul grecesc, care are și proteine, dar și mai puține grăsimi saturate și calorii. 

Ar trebuie tot ce înseamnă suc, inclusiv fresh-urile, pentru că sunt pline de zahăr, ne putem face o apă aromată cu fructe, ne și hidratează și are și zero calorii. 

Am un truc, putem băga cartofii pai la cuptor, care vor avea mai puține calorii decât cei prăjiți. Am adus și sosul de roșii, noi nu ar trebui să folosim ketchup-ul, ci roșiile cuburi pe care le găsim la conservă.”, mai spune acesta.

Citește și: Motivul pentru care nu trebuie să folosești uleiul de măsline pentru prăjit. Riscurile la care te supui / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel