Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Și-a văzut băieții, după o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană: „Ne-am luat în brațe, am plâns, însă copiii mei sunt confuzi”
Ingrediente:
50 gr orez cu bob lung
150 gr file somon
200 gr mazăre
mărar
pătrunjel
ceapă verde
coajă rasă de lămâie
3 linguri suc de lămâie
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru
Mod de preparare:
Somonul trebuie condimentat cu sare și piper negru și uns cu o lingură de ulei. Se bagă la cuptor pentru circa 20 de minute la 200C.
Între timp tocați mărarul, pătrunjelul și ceapa verde. Peste ele adăugați sare, coaja de lămâie și 2 linguri suc de lamaie și lăsați să se macereze.
Într-o oală puneți apă și sare. După ce apa a dat în clocot adăugați mazărea. Lăsați la fiert până este făcută.
În apa în care a fiert mazărea adăugați orezul. Când e gata, trebuie scurs și adăugat peste mazăre.
Peste verdețurile macerate adăugați 1 lingură de ulei de masline și amestecați.
Rupeți somonul bucățele mici și stropiți-l cu sucul de lămâie. Adăugați somonul peste restul ingredientelor. Amestecați totul bine și condimentați cu sare.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Retete
Tagurile articolului: mazare orez retete somon
Daniela Simulescu, astrolog DC...