Ouăle se strică mai repede decât credeai. 3 moduri de a testa dacă sunt încă proaspete
Data actualizării:
Data publicării:
Iată cum poți verifica prospețimea unui ou. Trei teste simple și rapide.

Fie că pregătești un mic dejun sănătos, fie că prepari o prăjitură, fie că adaugi la pâinea prăjită cu avocado niște proteine de care ai mare nevoie, ouăle sunt un ingredient fundamental atunci când vine vorba de gătit. Sunt o sursă excelentă de vitamine, inclusiv colină și seleniu; sunt chiar una dintre puținele surse alimentare de vitamina D. Și cu șase grame de proteine pe un singur ou, am numi cu siguranță acest "superaliment" unul dintre cele mai bogate alimente în nutrienți din cămară.


Dar vorbind de alimente de bază din cămară - atunci când nu serviți o masă pentru mai multe persoane, cartonul de ouă ajunge adesea să stea neatins în frigider mult mai mult decât ar trebui (ceea ce înseamnă aproximativ trei până la cinci săptămâni). Datele de expirare de consum sau de vânzare ajută, dar nu sunt întotdeauna exacte și nici lizibile, potrivit Well+Good. Iată câteva modalități eficiente de a efectua un test al ouălor  pentru a determina dacă s-au stricat sau nu. 

 

Cele mai bune moduri de verifica prospețimea 


1. Verificați prospețimea lor într-un pahar cu apă.

Înainte de a arunca un ou perfect utilizabil doar pentru că așa spune data de expirare de pe etichetă, testați-i calitatea prin metoda testului în apă. Pentru a face acest lucru, umpleți un bol sau un pahar transparent cu apă la temperatura camerei, asigurându-vă că este umplut suficient de sus pentru a scufunda complet un ou. Apoi, coborâți cu grijă un ou pe fundul paharului folosind o lingură și verificați în ce direcție plutește, se scufundă sau stă.


Un ou foarte proaspăt se va scufunda la fund; în timp ce un ou vechi va pluti în partea de sus. Ouăle care se înclină în sus sau într-o parte au început să se învechească și ar trebui folosite cât mai curând posibil. Pe măsură ce un ouse învechește, micile pungulițe de aer din interiorul cochiliei se măresc pe măsură ce apa scapă din cochilie și este înlocuită de aer. Astfel, un ou stricat va pluti probabil în partea de sus atunci când este testat în apă.

 

2. Scuturați-le pentru a testa fermitatea internă.

Scuturarea unui ou poate ajuta la determinarea fermității interne, care este un indiciu dacă este foarte proaspăt sau s-a stricat, Mișcând un ou înainte și înapoi pentru a verifica lichidul intern, puteți descifra dacă un ou a început sau nu să îmbătrânească și dacă aerul a pătruns la suprafață.

Un ou moale indică faptul că s-au format mai multe pungi de aer, care s-au infiltrat prin coaja exterioară, iar îmbătrânirea a început. Pe de altă parte, un ou ferm va avea o mișcare minimă atunci când este agitat, indicând un ou mai proaspăt.


3. Verificați mirosul ouălor.

Un alt mod de a vă spune dacă ouăle s-au stricat sau nu este să le mirosiți bine. Atunci când este spart, un ou ar trebui să aibă un miros neutru. Dacă un ou are un miros sulfuric sau emite un miros înțepător, urât mirositor, este cu siguranță timpul să îl aruncați. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: ou  ouă  proaspat  stricat  test 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel