Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
Majoritatea oamenilor se pot adapta la orice tip de hrană: minerală, vegetală sau animală. Însă simplu fapt că ceva poate fi mâncat nu înseamnă că putem face acest lucru fără să ne punem în pericol sănătatea.
Potrivit cărții ”Sănătate prin Alimentație” scrsă de Dr. George D. Pamplona-Roger, ovăzul este alimentul care face parte din grupul ”cereale”, având la bază nutrienții cei mai bogați pentru funcționarea organismului.
Nici proteinele nu lipsesc din acest aliment. Ovăzul este foarte bogat în fosfor și fier, depășind carnea, care nu conține mai mult de 3mg/100, dar și în vitamina B1.
Cel mai abudent nutrient din ovăz îl constituie carbohidrații. Datorită stricturii particulare acești carbohidrați sunt asimilați ușor și absorbiți încet.
Dr. George D. Pamplona-Roger spune că ”din acest motiv, ovăzul oferă energie pentru câteva ore”, potrivit cărții ”Sănătate prin Alimentație”
Proteinele din ovăz sunt abudente și ușor digerabile. Conțin toți aminoacizii esențiali, însă nu în proporții optime. Datorită acestui lucru, combinarea unei cereale ca ovăzul cu leguminoasele este foarte benefică, proteinele ambelor tipuri de alimente se completează unele pe altele pentru a forma o proteină completă.
Știiați că...
Ovăzul conține și lecitină într-o cantitate mică, care este de mare importanță pentru funcționarea sistemului nervos. Lecitina contribuie de asemenea la scăderea nivelului colesterolului din sânge.
”Deși ovăzul este bogat în grăsimi, el nu trebuie evitat de cei care doresc să reducă nivelul colesterolului, din contră”, spune Dr. George D. Pamplona-Roger în cartea ”Sănătate prin Alimentație”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Florentina Arcu
Categorie: Diete
Tagurile articolului: despre ovaz Dr. George D. Pamplona-Roger Sanatate prin alimentatie spectacola
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Celebra nutriționistă Mihaela Bilic a analizat un mit...
Ruxandra Pleșea, medic...
O nutriționistă a arătat care...
Doctor Mihail a explicat,...