Lidia Buble a aflat că este înșelată chiar de la amanta iubitului ei. Cine era, de fapt, femeia cu care bărbatul trăia o viață dublă: „Am avut un mare șoc”
Pentru acest preparat, avem nevoie de doar patru ingrediente:
1 kilogram de faina
20 de grame de sare
1 gram de drojdie uscata
780 ml de apa calda
Se amesteca toate ingredientele timp de cateva minute, ca sa nu se faca cocoloase. Aluatul ramane astfel moale. Se pune apoi intr-un vas pe fundul caruia se pune putin ulei de masline. Se lasa la dospit timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Se impatureste, apoi se lasa iar la crescut timp de 30 de minute. Se repeta acest proces de patru ori, o data la 20-30 minute, apoi se lasa la dospit pesteanoapte.
Se pune faină pe blatul de lucru, unde se rastoarna coca. Apoi se impacheteaza ca pe branzoaice si se pune intr-un bol ce se tapeteaza cu faina. Se lasa la dospit timp de 50 de minute. Intre timp, se încinge cuptorul la 250 de grade.
Chef Sorin Bontea ne recomanda ca painea sa fie coapta intr-o cratita de fonta cu capac. Trebuie coapta timp de 30 de minute. Se scoate dupa aceea capacul si se mai lasa in cuptor 15-20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Retete
Tagurile articolului: chef drojdie pâine rețetă sorin bontea
Daniela Simulescu, astrolog DC...