Pâine de secară și grâu integral. Rețeta mănăstirească plină de antioxidanți, vitamine și fibre. O poți prepara pentru masa de Paște
Data publicării:
Maica Ecaterina a dezvăluit o rețetă inedită de pâine.

Chiar dacă masa de Paște este plină de bunătăți tradiționale, nu trebuie să-ți lipsească din această perioadă nici pâinea, care va merge de minune cu diferite preparate, cum ar fi cu aperitivele, ori cu ciorba de miel. Astfel, avem pentru tine o variantă de-a dreptul specială, care nu doar că este foarte gustoasă, dar are proprietăți importante și pentru sănătate. Rețeta este una mănăstirească, preparată chiar de către măicuțe

Ingrediente:
- 2 căni făină de secară
- 2 căni făină de grâu integral
- 1 lingură melasă
- 2 lingurițe cacao
- 2 lingurițe semințe de coriandru
- 2 lingurițe semințe de chimen
- 1 1/2 linguriță sare
- 2 lingurițe drojdie uscată
- 2 lingurițe ulei vegetal
- 1 cană. apă caldă

Citește și: Teo Trandafir, rețetă delicioasă de pască cu brânză dulce fără aluat: „Pentru cei ce nu au apucat să o testeze”. Cum se menține în formă de sărbători

Mod de preparare:

Prima dată, se amestecă făina de secară, integrală, plus celelalte ingrediente uscate, precum ar fi coriandrul, sarea, chimenul și cantitatea de cacao.

„Dacă vă plac și alte condimente sau alt semințe, puteți să le adăugați. Cacao se pune în pâine pentru că menține umiditatea și elasticitatea produsului și mai ales pentru că conține antioxidanți, vitamine, multe fibre și ajută la digestie. Adăugăm și drojdia și amestecăm bine toate ingredientele. Dacă rămân cocoloașe de cacao, acestea trebuiesc sparte.

Când ne asigurăm că s-au amestecat toate ingredientele uscate, trecem la partea lichidă și anume apa, uleiu și meleasa.”, a dezvăluit Maica Ecaterina în cadrul unui videoclip realizat pe Youtube.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de drob de miel pentru masa de Paște. Evită această greșeală dacă nu vrei ca preparatul să se sfărâme

Aluatul trebuie să stea la dospit 12 ore

Pâinea trebuie pregătită din timp, întrucât aluatul trebuie să stea la dospit timp de 12 ore, explică măicuță. După acest timp, te vei putea bucura de un preparat bogat din punct de vedere nutrițional, ideal pentru sărbătorile Pascale.

„Această pâine este foarte ușor de făcut, dar va trebui să așteptăm ca aluatul să se prelucreze timp de 12 de ore. Am găsit această rețetă într-o mănăstire din Basarabia, mi-a plăcut că avea un gust deosebit și am considerat-o a fi o mâncare extrem de sănătoasă, pentru că e plină de fibre, de minerale și de vitamine. Toate ingredientele care sunt folosite aici sunt pline de minerale. Spre exemplu, făina conține multe fibre, vitamine, iar cacao menține umiditatea ei și nu o lasă să se sfărâme.”, mai spune aceasta.

VEZI și: Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai

Poți personaliza rețeta după bunul plac

„Melasa se pune în apa călduță, împreună cu uleiul și le vom dizolva în făină. Dacă nu vă plac condimentele recomandate de noi, puteți folosi altele, precum ar fi rozmarin, oregano. Se pune cu o folie la temperatura camerei la dospit, timp de 12 ore.”, a completat aceasta.

Când aluatul este gata, se întinde pe blatul de lucru care este presărat cu făină, după care se pune într-o tavă specială pentru copt. Pâinea se ține la copt 30 de minute, la temperatura de 230 de grade, cu un capac. După acest timp, se scoate capacul recipientului și pâinea se mai lasă la copt timp de 20 de minute. Poftă bună!

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Retete



Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de schimbări radicale pe plan amoros

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va traversa o perioadă plină de evenimente importante

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Care vor fi cele mai norocoase zodii în anul 2025. Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu

Daniela Simulescu

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va avea parte de un an excelent

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Ce afecțiune are fiica Oanei Roman. Vedeta este revoltată: „Niciun doctor nu și-a dat seama”

Captură video: TikTok/bogdan.1111

Andreea Bănică, luată la rost de Bursucu în podcastul său: „Ce a fost cu bustiera aia de la concertul tău?”. Ce i-a răspuns artista

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 25 noiembrie - 1 decembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va primi o veste neașteptată

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va trece prin schimbări semnificative

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 18 - 24 noiembrie. Zodia care va trece prin schimbări radicale în această perioadă

Gabriel Cotabiță, captură foto PRO TV

Doliu în lumea muzicii! A murit Gabriel Cotabiță

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care poate începe o relație autentică și sănătoasă

Interviu în exclusivitate cu Daniela Simulescu. Ce semne zodiacale dau nas în nas cu norocul până la finalul anului 2024

Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care va ieși din tipare și va avea curajul să facă ceea ce nimeni din jurul său nu a făcut




pixel