Previziuni astrale pentru anul 2025, cu Daniela Simulescu. Zodia care trebuie să aibă foarte mare grijă la zona financiară
Cartofii și pâinea sunt două dintre produsele care au fost puse adesea sub semnul întrebării, mai ales de către persoanele care se află la dietă. Ambele produse sunt cunoscute ca având destul de mulți carbohidrați, lucru care e asociat imediat și cu un număr crescut de calorii. Totuși, Mihaela Bilic spune că unul dintre acestea este mai prietenos cu silueta decât celălalt. Concret, este vorba despre cartofi, care au foarte puține calorii, explică medicul nutriționist. Singura problemă stă în gătirea acestor legume și în sursele de grăsimi cu care ne dorim să îi asociem în farfurie.
„Cartofi versus pâine.
Cartofii au cele mai puține calorii dintre toate produsele făinoase! Un cartof fiert de 100 g are 63 calorii, adică mai puțin decât o felie de pâine. Deci nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl asociem, indiferent că e vorba de unt, ulei sau brânză.
Puneți cartofi în ciorbe și tocănițe, mâncați salată orientală și piure de cartofi, iar din când în când câte un cartof prăjit…mai ales că nu are gluten.”, spune Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
VEZI și: Mihaela Bilic, dietă cu o singură masă pe zi. Face asta de 10 ani: „Te ajută să îți menții silueta”
View this post on Instagram
O altă legumă de sezon de care trebuie să profităm din plin este și sfecla roșie, spunea recent Mihaela Bilic. Este delicioasă, dacă o prepari corespunzător, și poate fi integrată într-o multitudine de preparate. Mai mult, este ideală și pentru persoanele care se confruntă cu diabet sau vor să piardă kilogramele în plus, explică Mihaela Bilic.
„Sfecla, o legumă de sezon cu multe beneficii pentru sănătate.
Sfecla roșie este ingredientul principal din faimosul borș rusesc și a devenit celebră in anii ‘50 pentru efectul detox și anticancer. Condamnată pe nedrept că ar conține mult zahăr, sfecla roșie are doar 47cal/100g și este prietena siluetei. Cu indice glicemic scăzut și un conținut de glucide de 8,5%, sfecla e hrănitoare și poate fi consumată și de persoanele cu diabet. Aportul mare de fibre o recomandă pentru cei cu probleme de constipație, stimulează tranzitul intestinal și reduce absorbția colesterolului din alimente. O singură avertizare: dacă aveți predispoziție la gută sau calculi renali, evitați excesul de sfeclă, conține mulți oxalați.”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
Când vine vorba de beneficiile pe care le deține sfecla, acestea sunt nenumărate, după cum lasă medicul nutriționist de înțeles. Așadar, indiferent dacă alegi să te bucuri de ea coaptă, fiartă sau crudă, în diferite salate, vei avea parte de o explozie de nutrienți sănătoși.
„Care sunt beneficii pe care le avem din consumul regulat de sfeclă?
O putem ridica la rangul de aliment antianemic pentru că este bogată în acid folic și minerale (potasiu calciu magneziu și fier). Conține mult betacaroten și vitamina C cu efect tonic și revitalizant, zinc și seleniu cu rol în creșterea imunității și a rezistenței la boli.
Sfecla este o sursă importantă de nitrați cu efect pozitiv asupra tensiunii arteriale și performanței sportive. 120ml suc de sfeclă reduce tensiunea cu 10mm Hg. Același pahar cu suc de sfeclă crește cu 20% performanța fizică și scade consumul de oxigen necesar pentru efort.
Pigmenții care dau culoarea roșu violet îi conferă proprietăți antitumorale antiinflamatorii și antioxidante, de eliminare a toxinelor din organism. Sfecla stimulează funcționarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, splinei și tubului digestiv, iar sucul de sfeclă e folosit ca energizant în recuperarea după boli.”, a continuat medicul nutriționist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului: cartofi dietă mihaela bilic pâine
Mi-Th Influencer, emisiunea...
Anca Hâncu, doctor în...