Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Rețetă delicioasă de pandișpan, perfectă de preparat în weekend.

Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Ingrediente

Pentru blat de pandișpan:

  • 9 ouă de mărime medie
  • 9 linguri de făină
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 150 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr cireșe amare fără sâmburi

Pentru bezeaua caramelizată:

  • 8 albușuri de la ouă de mărime medie
  • 400 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • sucul de la 2 lămâi

Rețetă de pandișpan cu vișine și bezea caramelizată - Mod de preparare

Mai întâi, cuptorul se preîncălzește la 180 de grade celsius, după care se pregătesc fructele, se curăță de sâmburi cu ajutorul unei agrafe sau a unei scobitori, pentru a rămâne întreagă pulpa acestora și, implicit, sucul.

Albușurile și gălbenușurile se separă, după care peste albușuri presărăm puțină sare și le batem spumă. În timp ce le batem, adăugăm treptat zahărul, până obținem o bezea. Gălbenușurile le amestecă cu uleiul și cu vanilia. Când bezeaua este fermă, se adaugă gălbenușurile ușor, amestecând continuu, cu ajutorul unei spatule. La final, se adaugă făina și amestecăm totul până se omogenizează.

Când totul este gata, ungem o tavă cu ulei, presărăm făină și întindem în ea compoziția pentru blatul de pandișpan. Punem vișinele sau cireșele din loc în loc și coacem pandișpanul cu vișine și cireșe amare pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lăsăm să se răcească în tavă și îl servim când se răcește. Poftă bună!

Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani: Biscuiți cu unt și migdale, glazurați cu ciocolată albă și fructe

Ingrediente pentru aluat fraged:

  • 800 gr făină 
  • 500 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 400 gr migdale măcinate foarte fin
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 400 gr ciocolată albă
  • coaja răzuită de la o portocală
  • căpșuni
  • zmeură
  • afine
  • boabe de cafea trase în ciocolată
  • fructe confiate
  • migdale

Mod de preparare

Se începe cu prepararea aluatului fraged care necesită un timp de relaxare la rece, pentru a putea fi decupat sub formă de biscuiți, cam 30 de minute.

După care, se cerne făina într-un bol încăpător și se adaugă peste ea făina de migdale, zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul rece, tăiat în cuburi și cele patru ouă. Cu ajutorul degetelor se amestecă bine ingredientele până când se obține un aluat compact, dar ușor nisipos.

Aluatul pentru biscuiți se modelează sub formă de rulou, se împachetează în folie alimentară și se pune la congelator pentru 35-40 de minute, pentru a putea fi tăiat în grosime de un cm cu cuțitul, ca pe feliile de salam.

Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Aluatul se taie cu un cuțit cu lama ascuțită în rondele de 1 cm grosime. Se așază biscuiții astfel formați în tava tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi se lasă la răcit.

Apoi se prepară glazura de ciocolată albă și se decorează biscuiții.

Pentru glazură, se topește ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă coaja de portocală răzuită fin și se amestecă pentru omogenizare. Coaja de portocală va aromatiza foarte plăcut glazura de ciocolată. Biscuiții se tartinează cu această glazură, iar deasupra se decorează, după imaginație și după gust, cu fructe proaspete, cu fructe confiate, boabe de cafea trase în ciocolată, migdale, etc.

Acestea pot fi ținute copate, într-un borcan, adică într-un loc uscat, chiar și pentru 30 de zile, după cum dezvăluie chiar bucătarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Andreea Cercel | Dată: 25 iun 2022, 15:38

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu radiază de fericire: ”Suntem împreună”. Fotografia care a emoționat fanii

Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Oana Roman îi dă replica lui Marius Elisei, după acuzațiile aduse: ”Cu asta am încheiat definitiv orice discuție”

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mălina Avasiloaie, Instagram

Mălina Avasiloaie, primele declarații de când a devenit mamă: ”Am devenit o feministă convinsă”. Artista și soțul ei sunt în culmea fericirii / EXCLUSIV

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

 Rică Răducanu, captură video PRO TV

Rică Răducanu muncește pe litoral, deși are probleme serioase de sănătate: Mi-a zis medicul:”Doar la morga mai trece!”

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Oana Lis, Facebook

„E în scaun cu rotile” Oana Lis, noi informații despre starea de sănătate a lui Viorel Lis, la o săpămână după ce a fost internat într-un centru de recuperare

Rețetă de post. Salată de cartofi cu roșii și praz

Acestă salată de cartofi cu roșii și praz este rețeta...

Rețetă de post: Salată de vinete, simplă

Salata de vinete este foarte îndrăgită de noi și o...

Rețetă: Pandișpan de post cu fructe

Rețeta de pandișpan de post cu fructe este un desert...

REȚETĂ de vedetă. Ioana Ginghină: Vinete umplute la cuptor

Ioana Ginghină le-a propus fanilor o rețetă delicioasă,...

Rețetă de sărățele de casă cu cașcaval, chimen și telemea

O rețetă delicioasă, perfectă de savurat în weekend cu...