Pantoful reginei Maria Antoaneta a fost vândut la licitație. Cât a valorat prețiosul obiectul
Un pantof alb din mătase care i-a aparţinut reginei Maria Antoaneta a fost fost vândut în urma unei licitații.

Un pantof alb din mătase care i-a aparţinut reginei Maria Antoaneta a fost adjudecat duminică pentru suma de 43.750 de euro, a anunţat casa de licitaţii Osenat, potrivit AFP.

Pantoful este confecţionat ''din mătase în partea din faţă şi din piele de ied în partea din spate'' şi decorat cu ''patru panglici plisate suprapuse'' în partea superioară. Talpa este din piele şi are un ''toc îmbrăcat în piele vopsită într-o nuanţă de gri'', cu o înălţime de 4,7 centimetri, a precizat Osenat. Obiectul de încălţăminte măsoară 22,5 centimetri lungime, dimensiuni care ar corespunde măsurii 36 din zilele noastre. Pantoful i-a fost dăruit lui Marie-Emilie Leschevin de Prevoisin, prietenă apropiată a doamnei Campan, camerista reginei. Obiectul a fost apoi păstrat de la sfârşitul secolului al XVIII-lea de descendenţii acestei femei, decedată în 1816, până la momentul scoaterii sale la licitaţie.

Datorită ''viului interes'' al ''colecţionarilor internaţionali'', potrivit casei de licitaţii Osenat, preţul obţinut este superior sumei estimate, cuprinsă între 8.000 şi 10.000 de euro. Figura reginei Maria Antoaneta, de origine austriacă, decapitată în timpul Revoluţiei Franceze din 1793, asemenea soţului său Ludovic al XVI-lea, continuă să fascineze lumea întreagă.

Licitaţia de duminică a permis de asemenea Asociaţiei muzeelor naţionale să-şi folosească de dreptul de preempţiune pentru achiziţionarea unui tablou din 1824, semnat de Francois-Jean Garneray şi intitulat ''Moliere honoré par Louis XIV''. Instituţia publică a achitat 75.000 de euro în beneficiul Comédie-Française pentru această ''rară reprezentare a lui Moliere şi a lui Ludovic al XIV-lea'', în care Regele Soare este înfăţişat invitându-l pe celebrul actor şi dramaturg la masă, potrivit Agerpres.

Autor: Romina Băluță | Dată: 16 noi, 10:28

Bancul serii: Altă soție

Fata îl sună pe iubitul ei şi plânge. Băiatul îngrijorat întreabă:


Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții