Partea corpului care îmbătrânește cel mai repede. Toată lumea o neglijează. Ioana Marinescu: „E tot timpul agresată, e deshidratată”
Data actualizării:
Data publicării:
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, dezvăluie care sunt zonele corpului care îmbătrânesc cel mai repede și care sunt deseori ignorate în rutina de îngrijire a pielii.  


Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în emisiunea Pastila de frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, unde a vorbit despre îngrijirea corectă a tenului matur.

 
Zone ignorate de multe femei. Cum avem grijă de mâini și de zona gâtului


„Pielea corpului îmbătrânește în același timp cu pielea feței, poate chiar un pic mai repede, uneori, pentru că te îmbraci, te dezbraci, e tot timpul agresată, e deshidratată, nu e întotdeauna cremuită”, a explicat Ioana Marinescu. 


Fondatoarea Plush Bio spune că gâtul și mâinile sunt zonele care îmbătrânesc cel mai repede, pentru că sunt agresate, dar și neglijate, de foarte multe ori. 


Mâinile

Dacă vorbim despre mâini, este evident că sunt partea a corpului cea mai expusă, atât la soare, cât și la frig, dar și la alți factori care pot afecta calitatea pielii: poluare, diverse substanțe cu care intrăm în contact. Ioana Marinescu recomandă o îngrijire deosebită a acestora, atât prin produse de hidratare, cât și prin creme de protecție solară. 

Cel mai de temut efect al îmbătrânirii pielii de pe mâini este hiperpigmentarea, adică petele senile, maronii, care sunt greu de înlăturat sau chiar ireversibile. 

„Hiperpigmentarea, pe perioada maturizării cutanate, se poate traduce chiar prin pete senile de care ar trebui să ne fie un pic teamă.  Ele se instalează pe mâini, pe umeri, pe decolteu, pe față și este foarte greu să mai scapi de ele. 

Acolo trebuie să avem mare grijă și din acel motiv trebuie să folosim protecție solară. 

Pentru că petele senile, în momentul în care apar, pot fi scoase cu laser, de exemplu, dar în momentul în care scoți petele cu laser, pielea e posibil să rămână mai albă, mai decolorată sau foarte fotosensibilă”, a explicat Ioana Marinescu.

 

Cum prevenim hiperpigmentarea

„Protecție solară, antioxidanți, pentru că antioxidanții sunt cei care luptă cu soarele, luptă cu ultravioletele, cu radiațiile ultraviolete, cu poluarea. Și vă dau două exemple de antioxidanți pe care i-aș folosi întotdeauna: vitamina C  și acidul ferulic”, a mai spus ea.  

Zona gâtului


„Zona gâtului este, de asemenea, lipsită sau foarte săracă în glande sebacee. dar și foarte mobilă. Într-adevăr, acolo, exact ca la pleoapă, este foarte greu să faci ceva. Este ok să te dai cu cremă. Noi avem o formulă, dedicată zonei mandibulei și a gâtului, care are un factor de lifting pentru acea zonă și care ajută eradicarea zonei de bărbie dublă, dar și la fermitatea unghiului mandibulei, dar în limita în care o cremă poate să facă lucrul acesta”, a explicat ea. 

Motivul pentru care pielea din zona gâtului îmbătrânește mai repede

„Lipsa glandelor sebacee aduce îmbătrânirea timpurie a pielii din zona gâtului, și atunci, tot așa ne vor ajuta cremele dedicate, pentru că foarte multe persoane spun „pot să mă dau pe gât cu cremă de față”. În primul rând, dacă nu avem o cremă dedicată, cu siguranță nu o să ne dăm tot timpul cu crema de pe față și pe gât. Și în al doilea rând, fața are glande sebacee, are cu totul altă structură și atunci, pentru gât îmi trebuie ceva care să aibă grijă de țesutul adipos de la bărbia dublă, care să aibă grijă de faptul că gâtul e mega mobil și se rideaza mult mai repede, care să aibă grijă de faptul că gâtul este expus: pulover pe gât, eșarfă și tot timpul este agresat, ceea ce aduce un beneficiu în minus față de pielea feței, care întotdeauna este mai norocoasă pentru că o îngrijim că o vedem mai bine”, a mai spus Ioana Marinescu.  

Tenul matur. Cum îți dai seama că pielea a început să îmbătrânescă. Ioana Marinescu: „Factorii cei mai agresivi. Maturizează tenul prematur”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Sanatate
Tagurile articolului:   acidul ferulic  creme  gat  ioana marinescu  piele  plush bio  riduri  ten  vitamina c 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel