Ce a pățit Andreea Bănică după ce s-a întors din vacanța în Dubai: „Să aveți grijă cu cardurile”
INGREDIENTE:
500 gr. brânză de vaci
4 ouă
150 gr zahăr
70 gr, făină
100 gr stafide
coaja lămâie
esență de vanilie
un vârf sare
unt pentru tapetat forma
o mână de pesmet sfărâmat pentru tapetat
MOD DE PREPARARE: Se separă gălbenușurile de albușuri. Se mixează albușurile cu puțină sare pînă se fac spumă țeapănă. Se adaugă pe treptat circa 50 gr. din cantitatea de zahăr și se mixează până când se obține o bezea lucioasă. Mixam gălbenușurile cu 100 gr. zahăr până își măresc volumul și capătă o culoare gălbuie. Se amestecă crema de gălbenușuri cu brânza de vaci și stafidele înmuiate în prealabil în apă și scurse bine. Se mixează bine după care se adaugă și făina cernută în prealabil. Se mixează până la omogenizare. Se adaugă treptat albușurile, amestecând de sus în jos cu o spatulă, cu grijp sp nu distrugem textura aerată a spumei de albușuri. Se adaugă și esența de vanilie, amestecând cu grijă în continuare. Se unge forma cu unt și se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziția și se nivelează la suprafață. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170°C, pentru 35-45 minute. După scurgerea timpului de coacere, se stinge focul din cuptor și se întredeschide ușa pentru o scădere treptata a temperaturii. După ce s-a mai răcorit, pasca se scoate de la cuptor și se pudrează fie cu zahăr pudră, fie cu cacao.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Retete
Tagurile articolului: pasca rețetă
Daniela Simulescu a dezvăluit...