Paste tricolore cu sos de roșii și zucchini. Rețeta de post a Laurei Cosoi
Laura Cosoi propune o rețetă delicioasă de paste de post.

Laura Cosoi nu este doar o actriță extrem de bună, ci și o gospodină desăvârșită. Vedeta, mamă a trei copii, este nevoită să gătească destul de des, pentru a le oferi celor mici cele mai sănătoase și variate mese. În acest sens, artista publică regulat pe blogul ei personal o serie de rețete culinare, pentru a-și inspira cât mai mult și fanii. O variantă extrem de bună de realizat pentru o masă în familie sunt pastele de post cu sos de roșii și zucchini.

Ingrediente:

Paste (de oricare fără probleme)
Sos de roșii 500 g
2 căței usturoi
Busuioc proaspăt
mix ierburi
1 zucchini
2 linguri ulei de masline
Parmesan 100 g (putem servi fără, dacă este de post)

Mod de preparare:

„Se pune sosul de roșii în tigaie, se adaugă doi căței de usturoi curățați, dar întregi. Adaugă dovlecelul mărunțit, sare, piper după gust, mix de ierburi și așteaptă să scadă. Amestecă încontinuu. La final, după 15 minute aproximativ adaugă busuiocul și două linguri de ulei de măsline.
Între timp, fierbe și scurge pastele. Amestecă-le cu sosul de roșii! Poftă bună!”, a scris Laura Cosoi pe blogul ei personal.

Chec cu fructe fără zahăr. Rețeta de DIETĂ a lui Carmen Brumă

 

Rețeta de pizza a Andreei Marin

„Bună dimineața! Am făcut o pizza delicioasă și fără blat cu faină, doar cu legume, ou și brânzeturi ce pot fi înlocuite cu brânză vegană la nevoie, e o bunătate, așa că vă împărtășesc rețeta, dacă nu o știți deja, nu e prima dată când o fac. 

Aromată, sățioasă, dar fără să îți dea senzația de balonare după masă,  o mănânci cu poftă pentru că mireasma când o scoți din cuptor e irezistibilă. Se gătește repede, rețeta nu e deloc complicată, dar eu am mai adăugat câteva mici trucuri după gustul propriu ca să o fac mai aromată (puțin parmezan, alături de praf de usturoi, piper și oregano în amestecul ce devine blat; o lingură măsline fără sâmburi în ulei de măsline înmiresmat deasupra aproape de final; parmezan deasupra când încă e la cuptor; busuiocul proaspăt din gradină, unde am și pregătit cina, acompaniată de greierii ce ne cântă seara).

Rețetă de POST: Falafel. Cori Grămescu, truc ingenios pentru pregătirea năutului

Rețeta:

- tai o conopidă ( prefer proaspătă, dar merge și cea la pungă, după dezghețare) de mărime medie, bucăți cât mai mici și amestecate apoi cu 4 ouă, albușuri și gălbenușuri (poți pune 3 sau 5 sau mai multe, în funcție de mărimea pe care o dorești pentru pizza), adaugi sare și apoi ingredientele dorite după gust (eu pun praf de usturoi, oregano, piper, cum am scris mai sus),


- așez amestecul într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și bag tava la cuptorul preîncălzit la 180- 200 grade (e opțiunea mea, depinde de cuptorul fiecăruia, al meu are și program special pentru pizza pe care l-am folosit acum, am programat ceasul să mă anunțe după 15 minute),

- e bine să urmăriți, blatul poate fi mai rumenit, e opțiunea mea, așa că poate sta 20 de minute în loc de 15, voi decideți, nu vă fie teamă să îl vedeți mai rumenit, nu e ars, nici nu devine prea crocant, ci numai bun, 

- Apoi adăugați felii de mozzarella (sau cașcaval, altă brânză care vă place ori brânză vegană, dacă preferați), deasupra rucola (și frunze proaspete de spanac puteți adăuga), roșii tăiate (cherry sau normale, eu le prefer pe cele românești, parfumate, crescute fără chimicale în grădina mea), parmezan, o lingură de măsline la borcan în ulei).

- 10 minute la cuptor din nou și... poftă mare!”, a transmis Andreea Marin, pe Instagram

Citește AICI și o rețetă de pizza de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Andreea Cercel | Dată: 07 aug 2022, 11:51

Captură video Youtube/ Sunrise

Porecla pe care Meghan Markle o avea la palat. Așa era numită Ducesa de Sussex de către angajați

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Părintele Calistrat, Facebook/ captură video Youtube/ AntenaSport

Anamaria Prodan, atac dur la adresa Părintelui Calistrat: „Rușine Bisericii Ortodoxe Române. Ce să învățăm noi de la asemenea preoți?”

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Adela Popescu, Instagram

Adela Popescu, probleme cu bona din Republica Dominicană: „Mi s-a schimbat copilul”. Ce a pățit vedeta

Kate Middleton, captură video Youtube/ ITV News

Hainele la care Kate Middleton trebuie să renunțe, din cauza noului titlu: „Va deveni mai formală și mai potrivită pentru poziția ei”

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Tudor Chirila și Andreea Esca, facebook, colaj foto

Tudor Chirilă a recunoscut. Artistul a fost îndrăgostit de Andreea Esca: “Această dragoste a rămas neîmplinită”

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat copilul. Primele imagini de la eveniment / FOTO

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, ipostază de infarct, în limuzină: „Faci furori peste tot”. Cum s-a fotografiat artista

Rețetă delicioasă de weekend: Foietaj cu mere

Foietajul de mere este o rețetă excelentă de toamnă,...